• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İzmir 23 °C

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: Ege Üniversitesi Tarihi Bir Fırsattır

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: Ege Üniversitesi Tarihi Bir Fırsattır
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’ne

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’ne (ALDER) ziyarette bulundu.

Başkan Serkan Acar’ı ALDER Başkanı Naci Biçer ile dernek üyeleri kapıda karşıladı. Başkan Serkan Acar, dernek binasında sohbet havasında gerçekleşen ziyarette beş yıl süresince yapılan ve Aliağa için planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Serkan Acar ayrıca Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı içerisinde yer alan balıkçı barınağına sahip çıkan, deniz temizliği, kabotaj etkinlikleri gibi önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan ALDER yönetimine de teşekkür etti.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

ALİAĞA’YI SANAYİ KENTİ KİMLİĞİNDE KURTARMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK

Beş yıl süresince sanayi ve liman şehri olarak tanınan Aliağa’nın sanayi kenti imajını kırmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağamızı bir dünya şehri yapabilmemiz için sanayi kenti imajından kurtulmamız gerektiğine inanıyorduk. Hiçbir dünya şehri sadece sanayisi ve limanlarıyla anılmaz. Aliağa’yı kültürün, turizmin, sanatın, eğitimin ve sporun başkenti yapabilmek için var gücümüzle çalıştık. Mavi bayrak projesi de hedeflerimiz doğrultusunda en önemli projelerimizden biriydi. 72 dönüm üzerine gerçekleştirdiğimiz sosyal donatı alanı Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı da hem Aliağa halkımızın hem de çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımızın en uğrak yaşam alanlarından oldu. Yapımı kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olan Gençlik Merkezi projemiz ile de vatandaşlarımız spordan sanata, sinemadan birçok sosyal aktiviteyi burada gerçekleştirebilecek” dedi.

ALİAĞA’YA İKİ HASTANE BİRDEN

Aliağa’nın iki yeni hastaneye kavuşacağının altını çizen Başkan Serkan Acar, Hastane konusu Aliağamızın kanayan yarasıydı. Aliağamız yeni bir devlet hastanesi ve bir meslek hastalıkları hastanesine kavuşuyor. Yeni Mahalle’de 253 dönüm üzerine yapılacak olan yeni devlet hastanesi 301 yataklı tam teşekküllü bir niteliğe sahip olacak. İmar plan tadilatlarının tamamlanması ile birlikte hastanenin yapımına bu yıl içerisinde başlanacak. Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği neticesinde Aliağamız bir de meslek hastalıkları hastanesine kavuşacak. Belediye olarak gerekli tahsisleri yaptık. Dokuz Eylül Üniversitesi yakın bir zamanda temel atmak ve bu yıl sonuna doğru hastaneyi hizmete açmak istiyor. Aliağa’ya yapılacak olan meslek hastalıkları hastanesi İstanbul, Ankara ve Zonguldak’tan sonra Türkiye’nin dördüncü hastanesi olacak ve birçok hastalık içinde önemli bir tanı merkezi olacak. Almanya’daki meslek hastalıkları hastanesinden daha büyük ve daha kaliteli bir hastane olacak. Tanı merkezinden kök hücre merkezine kadar çok modern bir hastane olacak. Yıllık 10 milyon hastaya hizmet verebilecek” dedi. 

BATTI ÇIKTI İLE DRANAJ SORUNUDA ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Eski garaj mevkii için projelendirilen battı çıktı ihalesinin sekiz ay önce yapıldığını belirten Başkan Serkan Acar, “Projenin başlamasıyla birlikte Tüpraş kavşağından emniyetin olduğu yere kadar yol yer altına alınacak. Battı çıktı projesi dahilinde yapılacak olan yan yollarla birlikte dranaj sorunu da ortadan kaldırılacak. Projenin ihale bedeli revize edilerek çalışmalar bu yıl içerisinde yaz ayı sonunda başlanacak. Şartnameye göre iş bitim süresi yer tesliminden itibaren beş ay olarak belirlendi” dedi. 

EGE ÜNİVERSİTESİ TARİHİ BİR FIRSATTIR

Aliağa’nın geleceğine önemli ölçüde yön verecek olan kampüs projesinden de bahseden Başkan Serkan Acar, “Dünya’da Türkiye’nin de içinde bulunduğu 21 ülke uluslararası standartlardaki kampüs projesine imza attı. Her ülke uluslararası nitelikteki kampüs kriterlerine uyacak bir üniversiteyi pilot üniversite olarak seçti. Türkiye’de de Ege Üniversitesi pilot üniversite seçildi. Ege Üniversitesi, uluslararası nitelikte bir kampüs kurabilmek için de Aliağa’yı tercih etti. Kampüsün tamamlanmasıyla birlikte Aliağa’ya yaklaşık 50 bin öğrenci eğitim için gelecek. Ege Üniversitesi, Aliağa’nın bir eğitim şehri olması açısından tarihi bir fırsattır” dedi.   

TOKİ’NİN KONUT SAYISI 5 BİNE ULAŞACAK

TOKİ’den Aliağa için 5 bin konutluk bir proje talebinde bulunduklarını ifade eden Başkan Serkan Acar, “Ege Üniversitesi’nin Çaltılıdere Mahallesinde yapılacak olan kampüs inşaatını TOKİ üstlenecek. TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde kendilerinden 5 bin konutluk bir proje talebinde bulunduk. Kendileriyle bu konuda mutabık kaldık. TOKİ Aliağa’ya ilk etapta 600 konutluk bir proje yapacak. Yeni Mahalle’de yapılacak konutlar için talep toplama devam ediyor. TOKİ konutları için Aliağa’da üç günde dört bin kişi başvuruda bulundu. TOKİ’nin etap etap yapacağı projeler ile konut sayısı 5 bine çıkarılacak. Böylelikle Aliağa’da yaşanan konut sorunu bir nebze çözüme kavuşacak” dedi.    

ÇALTILIDERE’YE GÜZEL SANATLAR OKULU VE HİPPOTERAPİ MERKEZİ

Aliağa’ya ilkokul sonrası sekiz yıllık yatılı güzel sanatlar okulu da kazandırılacağını sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, “Çaltılıdere bölgesine yapılacak olan okul Türkiye’nin ilkokul sonrası sekiz yıllık ilk güzel sanatlar okulu olacak. Bu okul Türkiye’de pilot uygulama olacak. Ödeneği de geldi. Kentimizin kültürüne, sanatına ve eğitimine ciddi bir katkısı olacak. Yine Çaltılıdere bölgesine engelli çocuklarımız için dünya standartlarında bir hippoterapi merkezi kazandıracağız” dedi. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-5.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-1.jpg

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar--2.jpg


  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.