• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İzmir 23 °C

Aliağa Belediyesi Periyodik Ağaç Bakımlarına Devam Ediyor

Aliağa Belediyesi Periyodik Ağaç Bakımlarına Devam Ediyor
Kent genelinde ağaçlandırma, yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi,

Kent genelinde ağaçlandırma, yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi, yeşil alanların ve ağaçların bakımlarını da periyodik olarak gerçekleştiriyor.

 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kent genelindeki çeşitli ağaçların, palmiyelerin ve çalı grubu bitkilerin budama çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Budama çalışmalarıyla ağaçların gelişiminin kuvvetlendirilmesi ve ağaçların daha estetik bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.

Bu kapsamda yol kenarlarında, parklarda, mahalle aralarında, refüj ve kavşaklarda yer alan ağaçlar elden geçiriliyor. Sinyalizasyon lambalarına ve mobese kameralarının görüş açısına engel olan, okul bahçelerinde öğrenciler için ve toplum için tehlike arz eden ağaçların tamamı budanıyor. Özellikle Aliağa sahilleri ile özdeşleşen Palmiye ağaçları budanarak daha estetik ve daha güçlü bir form yakalayabilmesi için yaz ve kış aylarında titizlikle bakımdan geçiriliyor.

Budama işlemlerini yaz ve kış aylarında sürekli olarak gerçekleştirdiklerini belirten Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Cahit Ayan, ağaçların budama işlemleri sayesinde güneş ışından daha fazla yararlandığını söyledi.

Aliağa yakışır estetik bir görünüme önem verdiklerini de ifade eden Ayan, “Gelecek nesillere daha yeşil bir Aliağa bırakabilmek için yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Ağaçlandırma ile beraber bakım çalışmalarını da unutmuyoruz. Ağaçların daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilmesi açısından budama işlemleri uyguluyoruz” dedi. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-agac-bakimi-(2).jpgaliaga-belediyesi-agac-bakimi-(1).jpgaliaga-belediyesi-agac-bakimi-(4).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-7_edited-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.