• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İzmir 8 °C

Aliağa, Eurovelo Rotasında Yerini Aldı

Aliağa, Eurovelo Rotasında Yerini Aldı
‘Bisiklet Dostu Kent Vizyonu’ hedefi ile çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, kent içerisindeki bisiklet yollarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Son beş yılda yaptığı çalışmalar ile kent içerisindeki bisiklet yolu ağını genişleten ve Türkiye’nin en geniş bisiklet yolu ağına sahip olmayı hedefleyen Aliağa Belediyesi, ‘Yeni Mahalle Kent Parkı Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi’ içerisinde yaklaşık 500 metrelik bisiklet yolunu bisikletseverlerin hizmetine sundu.

BİSİKLET TUTKUNLARININ DİKKATİNİ ÇEKİYOR

Sanayi kenti olmasının dışında Kyme, Tisna, Myrina ve Gryneion gibi tarihin önemli antik kentlerine ev sahipliği yapması, kültürü, denizi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Aliağa, Avrupa standartlarındaki bisiklet yollarıyla da bisiklet tutkunlarının dikkatini çekiyor.

13 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU

Trafikte bisiklet kullanımını özendirmek isteyen Aliağa Belediyesi, Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı, sahil bandı, Ağapark plajı sosyal tesisleri ve kuş cenneti rotasını kapsayan yaklaşık 10 kilometrelik bisiklet yolu, Aliağalı bisiklet tutkunlarının vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor. Yeni Şakran Sahil Düzenlemesi kapsamında bir kilometrelik, İstiklal ve Hükümet Caddesi üzerinde yapılan yol düzenleme çalışmalarında bir buçuk kilometrelik, ‘Yeni Mahalle Kent Parkı Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi’ne ise yaklaşık 500 metrelik bisiklet yolu bisiklet tutkunlarının hizmetine sunuldu.

ALİAĞA, EUROVELO ROTASINDA YERİNİ ALDI

Aliağa’nın bisiklet tutkunları için cazip bir adres olması için çabalar sürerken Aliağa’nın çevresindeki tarih, deniz ve doğa rotaları Avrupalı bisiklet tutkunlarının da sıklıkla ziyaret ettiği bir yer haline geldi. Avrupa Bisiklet Turizm Ağı Eurovelo’da yer alan İzmir’de bu ağın kuzeyindeki ayağında Aliağa’daki destinasyon da önemli yer tutuyor. Eurovelo ile İzmir’den Aliağa’ya, Bergama’ya kadar tarihi, turistik ve doğal güzellikler, Avrupa’dan gelen bisiklet gezginleriyle renkleniyor.

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(14)-005.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.