• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İzmir 22 °C

Aliağa’da Yavru Ölümlerine Karşı Aşı Kampanyası Başladı

Aliağa’da Yavru Ölümlerine Karşı Aşı Kampanyası Başladı
Aliağa’da geçimini hayvancılıktan sağlayan çiftçilere destek olmak amacıyla Aliağa Belediyesi ile Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde projelendirilen ‘Büyükbaş ve Küçükbaş Gebe Hayvanlarda Yavru Ölümlerine Karşı Aşı’ kampanyası düzenlendi

Aliağa’da geçimini hayvancılıktan sağlayan çiftçilere destek olmak amacıyla Aliağa Belediyesi ile Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde projelendirilen ‘Büyükbaş ve Küçükbaş Gebe Hayvanlarda Yavru Ölümlerine Karşı Aşı’ kampanyası düzenlenen tanıtım ve uygulama töreniyle başladı. Kampanya kapsamında yapılacak olan aşılamalar ile bakteri kaynaklı hayvan ölümlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.  

 
Uzunhasanlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen aşı kampanyası tanıtım ve uygulama törenine Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yalçın Koçyiğit, Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal, Veteriner Hekim Tahir Yavuz, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Buzağı, kuzu ve oğlak gibi hayvanların henüz damızlık olgunluğuna erişmeden ölmelerindeki en büyük etmenin hastalık ve beslenme eksikliği olduğunu ifade eden Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal, ülke genelinde hastalıklar nedeniyle yüzde 11 ile yüzde 25 arasında buzağı kaybının yaşandığını söyledi.

“DİĞER İLÇELERE ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ ARZU EDİYORUZ”
Hayvan yavrularının ilk doğduklarında özel olarak ilgilenilmesi ve korunması gereken yavrular olduğunu belirten İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Aşı kampanyamız sayesinde Aliağa’da küçükbaş yavrularımız ile büyükbaş yavrularımızı korumuş olacağız. Tarımsal destek noktasında çok değerli çalışmalar yapan Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın bu kampanyası da hayvancılığın desteklenmesi konusunda çok önemlidir. Aliağa’da yapılacak aşı uygulamasının İzmir’in tüm ilçelerine örnek teşkil etmesini arzu ediyoruz. Yakın bir tarihte de Türkiye’nin ilk damızlık koyun üretim merkezini Aliağa Belediyesi’nin destek ve öncülüğünde hayata geçirmiş olacağız” dedi.    

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.