• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İzmir 20 °C

Aliağa’ya Dünya Standartlarında Hippoterapi Merkezi

Aliağa’ya Dünya Standartlarında Hippoterapi Merkezi
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği üyeleri ile bir araya geldi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Engelsiz Kafede gerçekleşen buluşmada dernek başkanı Aytaç Bayar’ın yanı sıra dernek yöneticileri, üyeler ve aileler yer aldı. Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini arttırmak ve sosyal yaşama katılmalarını daha fazla sağlamak adına çeşitli projelere imza attıklarını belirten Başkan Serkan Acar, dernek yönetimi ile el ele vererek daha birçok başarılı çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.  

ALİAĞA’YA DÜNYA STANDARTLARINDA HİPPOTERAPİ MERKEZİ

Fiziksel, zihinsel veya duysal bozukluğu olan hasta gruplarının iyileşme süreçlerini hızlandırmak adına Çaltılıdere Mahallesi’nde 33 bin metre karelik alana dünya standartlarında bir hippoterapi merkezi kuracaklarını belirten Başkan Serkan Acar, “Dünya standartlarındaki hippoterapi merkezi özellikle engelli vatandaşların rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılayacak. İçerisinde Atla Terapi, Bireysel Eğitim Odaları, Çocuk Oyun Alanları, Tek Katlı Ahır, Engelli Mutfak Atölyesi, Fizik Tedavi Merkezi, Padok, Grup Eğitim Odası, Otopark, Seyir Terası, Kafeterya, Günü Birlik Dinlenme Alanları ile Tek Katlı rehabilitasyon merkezi ve yönetim binası bulunacak” dedi.

Hippoterapi merkezinin inşasına yakın bir zamanda başlanacağının altını çizen Başkan Serkan Acar, “İçerisinde hobi bahçeleri ve güzel sanat atölyesinin de bulunacağı hippoterapi merkezi sadece kentteki engelli vatandaşlarımıza değil bakırçay bölgesindeki tüm engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek” dedi.

“GENÇLİK MERKEZİ’NDEN TÜM ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ FAYDALANABİLECEK”

Yapımı devam eden ve yakın bir zamanda hizmete açılacak olan Gençlik Merkezi’nin yüzde yüz engelli erişimine imkan sağlayan bir kimliğe sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, “Gençlik Merkezi engelli kardeşlerimizin spor yapması ve sosyal faaliyetlere katılımı noktasında önemli bir proje oldu. Spor alanlarından yüzme havuzuna sinema salonlarında eğitim ve seminer odalarına kadar tüm Aliağa’ya uzun yıllar hizmet edecek olan Gençlik Merkezi’nden tüm engelli kardeşlerimiz diledikleri gibi faydalanabilecek” dedi.

ALİAĞA’YA KENT ENSTİTÜSÜ

Başkan Serkan Acar ayrıca, gerçekleştirecekleri kent enstitüsü projesi ile tüm gençlerin meslek sahibi olmalarını sağlayacaklarını söyledi. Başkan Serkan Acar daha sonra ailelerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. 

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aytaç Bayar, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Serkan Acar’a başarılar diledi. Ziyaret programı çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-engelsiz-kafe-(10).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-engelsiz-kafe-(1).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-engelsiz-kafe-(9).jpg

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-2-006.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.