• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İzmir 19 °C

Aydın Şimşek, Tansu Kayanın Elini Öptü Özür Diledi

Aydın Şimşek, Tansu Kayanın Elini Öptü Özür Diledi
Hayırsever işadamı Aydın Şimşek’in, gemi sökümcüleri temsilen yaptığı Aliağa belediye başkanlığı aday adaylığı

Hayırsever işadamı Aydın Şimşek’in, gemi sökümcüleri temsilen yaptığı Aliağa belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusu sonrasındaki ‘Tansu Kaya’yı yok sayma gafı’, Aliağa kulislerinde üzüntüyle karşılandı.

Yakın çevresinin telkinleri ile yaptığı hatayı erdemlilik sayan Şimşek, sosyal medya hesabından kamuoyunu aydınlattıktan sonra 2004-2009 yılları arasında Aliağa’yı Ak Partili Belediyecilik ile tanıştıran efsane başkan Tansu Kaya’ya koştu. Şimşek, yaptığı hatanın ”bir küçük kelime eksikliğinden” kaynaklandığını söyleyerek özür diledi. Tansu Kaya’dan helallik isteyen Aydın Şimşek, ardından Kaya’nın elini öpüp fotoğraf çektirdi. Şimşek’in sosyal medyada yaptığı hatasını kabullendiği açıklamasından sonra, Ak Partili büyüğü Tansu Kaya’ya koşup, el öpüp birlik mesajı vermesi ise Ak Partililer tarafından memnuniyet ile karşılandı.

İlkokul mezunu olan ve kurduğu cümlelerdeki “küçük kelime eksiklikleri” doğal karşılanan Şimşek’in, cahilliğine verilen ayıbını kabul etmesi de erdemli olmanın karakterinde eser mahiyette izler taşıdığını belgeledi.

AYDIN ŞİMŞEK ÇARK ETTİ, TANSU KAYA’YI GÖKLERE ÇIKARDI

Aliağa’yı ‘Ak Belediyecilik’ ile tanıştırma iddiası ile yola çıkan ve yaptığı gafı anlayarak çark eden, gemi sökümcülerin ilk Aliağa Belediye başkan aday adayı hayırsever işadamı Aydın Şimşek, sosyal medya hesabından günah çıkarırcasına Tansu Kaya için şu sözleri söyledi:

“Aliağa’da 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapma şerefine de erişmiş olan sayın Tansu Kaya görev yaptığı süre zarfında Ak Parti anlayışının farkını Aliağa’da yaşatmış, başarı ile görevini tamamlamış bir partilimizdir. Değil Tansu Kaya’yı, Aliağa’mızda Ak Parti bayrağını onur ve şerefle taşıyan, yücelten ve yükselten hiçbir partilimizi yok saymamız mümkün değildir. Ak Parti kişilerin değil, bir ülkünün, bir idealin partisidir. O ülkü ve ideal ise Türkiye’yi geçmişten gelen gücüyle geleceğe taşımak, insanımıza müreffeh ve huzurlu bir ülke inşa etmektir.”

TANSU KAYA’DAN ÖZÜR DİLEDİ ANCAK HATALI AÇIKLAMAYI DÜZELTMEDİ

Aliağa Belediye başkan aday adayı hayırsever işadamı Aydın Şimşek, başına buyruk yaptığı hareket ve ziyaretler ile Yaşar Akbulut döneminde yönetim kurulu üyesi sıfatının kullanmaması yönünde defalarca uyarılmıştı. Ak Parti siyasi geleneğine uymayan tavırları ile icracı yönetim kurulu üyeliğinden atılan Şimşek’e daha sonra oluşan yönetimde de yer verilmedi. Aydın Şimşek, sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamasında “Tansu Kaya gafını” kabul etmesine, hatta  sosyal medyada aday adalığı açıklamasındaki bir küçük kelime eksikliğinden” kaynaklandığını belirtmesine rağmen açıklamasındaki eksiği tamamlamaktan imtina gösterdi.

Ak partinin kuruluşundan bugüne kadar siyasetin önemli taşlarından olan Ak Partili bazı üyeler, “Mademki Başkan Tansu Kaya’dan el öptü özür diledi. Sosyal medyada yaptığı küçük kelime eksiğini de tamamlasın, konu kapansın. Yolu aydın olsun.” dediler.
 
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYLIKTAN SON ANDA VAZGEÇTİ

Gemi söküm yedek parçacısı ve gemi hurdacısı olan hayırsever işadamı Aydın Şimşek aday adaylığı başvurusu için gittiği Ak Parti İzmir İl Başkanlığı binasında, İzmir Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığı  başvurusunun yapılmadığını öğrenince, ‘Banko adaylık’ gördüğü Aliağa’yı unutup, Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olmaya kalktı.

Şimşek, kışı geçirsin diye yanına aldığı danışmanı ve yakın çevresi tarafından zorla Aliağa Belediye başkan aday adaylığına ikna edildi. Şimşek’in Ak Parti Aliağa Belediye başkan adayı olarak açıklanacağını ve seçimleri çok büyük oy farkı ile kazanacağını, bu iddiasını yakın çevresine inandırmak için kuran üzerine yeminler ettiği,  hatta kıymetli eşya ve para üzerine çevresiyle iddiaya girdiği kulislerde konuşuluyor. /EGE BASIN GRUBU

aydin-açiklama_edited.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.