• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İzmir 15 °C

Büyükşehir, Turgutlu’daki Çölyak Hastalarına Destek Oldu

Büyükşehir, Turgutlu’daki Çölyak Hastalarına Destek Oldu
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile yaptığı çalışma neticesinde

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile yaptığı çalışma neticesinde çölyak hastalarına glutensiz gıda desteğinde bulunmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Manisa merkezindeki 42 vatandaşımıza glutensiz gıda kolilerini dağıtan Manisa Büyükşehir Belediyesi, aynı çalışmayı Turgutlu ilçesinde de sürdürdü.

Çölyak hastalığının farkındalığının arttırılması amacıyla düzenlenen çalışmalara her zaman destek olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı itibariyle çölyak hastalarına glutensiz gıda desteğinde de bulunmaya başladı. Bu kapsamda, Manisa merkezindeki Gıda Bankası’nda düzenlenen törenle 42 vatandaşımıza glutensiz yiyeceklerin bulunduğu gıda kolilerini teslim eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesinde de bu çalışmayı sürdürdü. Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Muhtarlık İşleri personeli tarafından; Eflin Nur Köklek ve Selim Büyükkeskin isimli çölyak hastalığı yaşayan çocuklarımızın ailelerine gıda kolileri teslim edildi. Gıda kolileri içerisinde 2 adet glutensiz ekmek unu, 3 adet glutensiz boncuk makarna, 4 adet glutensiz tuzlu kraker, 4 adet glutensiz siyah çikolata kaplı gofret, 2 adet glutensiz fındıklı gofret, 2 adet limonlu gofret bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çölyak hastaları için hazırladığı gıda kolilerinin kendileri için önemine değinen vatandaşlar, “Sağlıklı beslenme çölyaklılar için olmazsa olmaz. Glutensiz yiyeceklerin bulunması ve temin edilmesi diğer yiyeceklere göre daha zor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne çölyak hastalarına gösterdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.    

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarda her zaman yer aldığını ve destek olduğunu belirten Başkan Cengiz Ergün, bundan sonraki süreçte de vatandaşların yanında yer alarak; vatandaş odaklı proje ve hizmetleri gerçekleştireceklerini söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.