• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İzmir 19 °C

Chp’nin Gecikmeli Aday Adayı Zeki Küçükakyüz

Chp’nin Gecikmeli Aday Adayı Zeki Küçükakyüz
Aliağa Belediyesi’nde görev yapan Zeki Küçükakyüz, Aliağa Belediye Başkan aday adaylığı için

Aliağa Belediyesi’nde görev yapan Zeki Küçükakyüz, Aliağa Belediye Başkan aday adaylığı için CHP Aliağa İlçe Başkanlığında basın açıklamasında bulundu. Başvuru dosyasını daha öncesinde CHP Aliağa İlçe Başkanlığına ileten, ancak devlet memurlarına uygulanan aday adaylığı takvimine uyması gerektiği için dosyası yeni işleme alınan Aliağa Belediyesi çalışanı Zeki Küçükakyüz, aday adaylığına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Değerli Basın Mensupları, Değerli Konuklar, Sevgili Yol Arkadaşlarım, Aliağa Belediye Başkanlığına aday adaylığı için başvurumu yapmış bulunuyorum. Aday belirleme sürecinin Aliağa’mıza, partimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerime başlamadan önce her kim aday gösterilirse gösterilsin, parti örgütümüzün bir bütün olarak adayımızın arkasında duracağına, bir önceki seçimde yapılan hatanın tekrarlanmayarak oyların bölünmesine izin verilmeyeceğine olan inancımı paylaşmak istiyorum. 

Basınımızın Değerli Çalışanları, Sizlere dağıtılan broşürde yazılanları tekrarlamadan neden aday olduğumu kısaca özetlemek istiyorum. Aslında bugün burada, Aliağa’ya dair hayallerimi, Aliağa’ya dönük umutlarımı paylaşmakla yetineceğim. Çünkü biliyorum ki belediye başkanlığı, hayallerle umutların aynı potada eritildiği, gerçeklerle gerçekleri değiştirme kararlılığının iç içe geçtiği toplumsal ve insani sorumluluğun simgesel ifadesidir. Aliağalıların hayallerinin önündeki engelleri kaldıracağız, umutlarını çoğaltacağız; Aliağa’ya hak ettiğini teslim edeceğiz.

Bir hayalim var: Sokağa çıkanların ayaklarının en fazla elleri kadar kirlendiği bir kent haline getireceğiz Aliağa’yı. Bir öyküde geçen bu kentin yaratılabileceğini göstereceğiz. Aliağa’mızı böyle bir kent haline getireceğiz. Bunun sadece yerel yönetimin rutin çalışmaları ile mümkün olmadığının farkındayım. Bu, yediden yetmişe bütün hemşerilerimin yaratılmasına katkı sunacağı yeni bir hayatın kurulması ile gerçekleşebilir. İşte ben bunun için adayım; yeni bir hayat kurmak için yola çıkıyorum. Aliağalılar bu hayatı hak ediyor. Değerli Konuklar, Sıradan, alışılagelmiş, asli görevlerini yerine getirmekle sınırlı, kamu görevinin gri yüzünün arkasına sığınılarak hayata geçirilecek bir yerel yönetim anlayışı ile insanlarımızı mutlu etmek mümkün değildir. Artık insanlar yerel yönetimin öznesi olmak istemektedir. Demokratik işleyişin hayata geçirilmesi, karar alma süreçlerinin demokratikleştirilmesi talep edilmekte ve bu kentlilik bilincinin olmazsa olmazı olarak görülmektedir.

Yerel yönetimler demokrasinin beşiği olarak kabul edilmektedir. Bu tanımı gerçek anlamıyla hayata geçirmekten bizleri alıkoyan nedir? İşte, ilk adımda bunu değiştireceğiz. Yerel siyaset ve siyasetçi algısını değiştirmekle işe başlayacağız. Siyaset bir meslek değildir. Belediye başkanlığı bir meslek değildir. Bütün kentlilerin ortaklaştığı, duygularını birleştirerek bir güç yarattığı, yaşam alanlarını yaşanabilir kıldığı, yaşamı kolaylaştırdığı bir sürecin yasal zorunluluğu dışında belediye başkanlığına anlam yüklenmemelidir. Şu noktanın farkında olmak gerekiyor: Bir kenti ya kentlilere rağmen yönetirsiniz ya da kenti kentlilerle yönetirsiniz. Sadece ilkini yapmayı tercih ederseniz, sıradan bir yerel yönetim süreci yaşar ve tarih sayfalarında bir satır olarak yer alırsınız. İkincisini tercih eder ve bunun gereklerini yerine getirirseniz kuşaktan kuşağa aktarılacak, örnek gösterilecek, gıpta edilecek bir Aliağa yaratırsınız. Toplumsal ve siyasal tarih en anlamlı sayfasında size yer açar. Aliağalılar böyle bir hayatı hak ediyor. 

Değerli Basın Çalışanları, Mimar, aynı zamanda şair Cengiz Bektaş bir şiirinde Londra’da yaşayan bir heykeltıraştan söz eder. Heykeltıraş sabah kalktığında sokağına elektrik direkleri dikildiğini görür ve kendisini direğe zincirler. “Neden” diye sorarlar. “Ben heykeltıraşım, sanatçıyım. Sokağımda bu çirkin direkleri istemiyorum.” der. Sonuçta tepkisi haklı bulunur ve direkler değiştirilir. Aday adaylık başvurusunda bulunduğum şu anda belirtmek isterim ki, her bir hemşerim aynı Londralı heykeltıraş gibi sokağına, mahallesine, kentine sahip çıkmalıdır. Belediye Başkanı vatandaşlara rağmen tek bir çakıl taşının bile yerini değiştirmeyi aklından geçirmemelidir. Böyle bir kent yaratmak, böyle bir kentlilik bilinci oluşturmak için yola çıkıyorum. Aliağalılara saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor, beni yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum” /EGE BASIN GRUBU

dsc_0381.jpgdsc_0388.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.