• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İzmir 21 °C

Ege Tıp, 64 Yıldır Hem Şifa Dağıtıyor Hem De Hekim Yetiştiriyor

Ege Tıp, 64 Yıldır Hem Şifa Dağıtıyor Hem De Hekim Yetiştiriyor
Ülkemizde ve dünyada pek çok ilki gerçekleştiren Ege Tıp

Ülkemizde ve dünyada pek çok ilki gerçekleştiren Ege Tıp, 64 yıldır hem şifa dağıtıyor hem de hekim yetiştiriyor. Türkiye’nin referans sağlık üssü niteliğinde olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, deneyimli ekip ve zengin donanım ile hizmet veriyor.

Ege Üniversitesi’nin ilk iki fakültesinden birisi olan Tıp Fakültesi,  Ege Bölgesi başta olmak üzere Balkanlardan Kafkaslara, komşu ülkelerden gelen hastalara şifa dağıtıyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bin 806 yatak sayısı ile Ege Bölgesinin en büyük hastanesi olarak hizmet veriyor. 75 sedye yatak kapasitesine sahip olan Erişkin Acil Servis ise ek alanlarıyla birlikte 100 sedye sayısına ulaşabiliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine 2018 yılı içinde toplam 191 bin 797 hasta başvurarak tedavi aldı. Acil Servise başvuran hastaların 19bin 497 tanesi ambulans ile başvurdu. Başvuran hastaların 5 bin 192’si yoğun bakıma yatırıldı. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Acil Servisine ise aynı yıl içinde 75 bin 351 başvuru yapıldı. Çocuk Acil Servise başvuran hastaların ise 574’ü yoğun bakımlara yatırıldı. 

Birçok kritik ve karmaşık acil durumun tedavi edildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, çok sayıda hasta için kritik ve yoğun bakım hizmeti, üst düzey girişimsel radyolojik işlemler ve servis düzeyinde tedavi hizmetleri 7/24, kesintisiz veriliyor. İzmir’de en yüksek ambulans başvurusu EÜ Acil Servisine yapılıyor. EÜ Acil Servisine günlük ortalama 53 ambulans geliyor. 

Toplam 284 bin metrekare kapalı alanı ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin, Türkiye’nin en saygın eğitim ve sağlık kuruluşlarından olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Sağlıkta en iyi olma yolunda çalışmalarına devam eden EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi üstün hizmet anlayışı ile sağlıklı yaşamın adresi olarak biliniyor. Birçok ilki dünyaya ve Türkiye’ye kazandıran EÜ Tıp Fakültesi, her geçen gün başarı ivmesini yükseltiyor. Türkiye’nin uluslararası alanda gurur kaynağı olmaya devam ediyor. EÜ Tıp Fakültesi, bugüne kadar 15 binin üzerinde tıp doktoru mezun verdi. Tıp fakültesi öğretim üyeleri bilimsel olarak önemli başarılara imza atıyor. Egeli Cerrahlar, yurt içinden hastalara şifa verdikleri gibi komşu ülkelerden gelen talepler doğrultusunda yurtdışındaki hastanelerde de ameliyatlar yapıyor” dedi.  

Ege Üniversitesi robotik cerrahi sistemlerini kullanan ve bu konuda eğitimler veren Türkiye’nin önde gelen sağlık kurumları arasında yer alıyor. Her yıl düzenlenen eğitimlerle pek çok cerrahın eğitildiği Ege Üniversitesinde, cerrahi branşlarda uzmanlık eğitimi alan asistanlara da eğitimlerinin bir parçası olarak robotik cerrahi eğitimi veriliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi,  tüm branşlarda organ nakli yapabilen tek merkez olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda EÜ Hastanesi, Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan dev bir sağlık kuruluşu. Uluslararası klinik araştırma merkezlerinden biri olan Tıp Fakültesi, Avrupa’nın ve dünyanın çeşitli ülkesinden gelen hekimlere eğitimler veriyor. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-1-012.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.