• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İzmir 15 °C

En Güzel Mesajı Sılay Kural Verdi

En Güzel Mesajı Sılay Kural Verdi
Genç tasarımcılar, özgür yanlarını, tasarım güçleriyle birleştirerek topluma güçlü ve kalıcı mesajlar vermek için EİB

Genç tasarımcılar, özgür yanlarını, tasarım güçleriyle birleştirerek topluma güçlü ve kalıcı mesajlar vermek için EİB 14. Tasarım Yarışması’nın finalinde yarıştı. En güzel mesajı veren genç tasarımcı Sılay Kural birinciliği kazandı.

En güzel 10 mesajın yarıştığı EİB 14. Moda Tasarım Yarışması’nda Taylan Özden ikinci olurken, üçüncülük mutluluğunu Tuğba Kara yaşadı.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından İzmir Tarihi Havagazı Fabrikasında bu yıl 14.sü düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nın final defilesi nefesleri kesti.

Hazır giyim ve Konfeksiyon sektörünün daha katma değerli ürün ihracatının yolunu açacak, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazırgiyim sektörüne kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada iki eleme sonrasında finale kalan 10 tasarımcı yarıştı.

Finale kalan 10 tasarımcı “Tüm Dünya’da her şeye karşı oluşabilen tepki kültürü, olaylara, durumlara, kişilere, doğaya, kısacası hayatın içinde var olma nedenlerimize bile verdiğimiz tepkilerin bütünü” olarak tanımlanan THE MESSAGE temasıyla hazırladıkları 2019-20 Sonbahar/Kış sezonu için tasarladıkları 4’er kıyafetten oluşan kreasyonlarını Koreograf Öner Evez’in sunumuyla İzmir’in iş, cemiyet ve medya dünyası temsilcilerine sundu.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER GÖREV ALDI

EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Tuğba Hazar’ın başkanlık ettiği; Moda Tasarımcıları Mehtap Elaidi, Özlem Kaya, Özgür Mansur, Gamze Saraçoğlu, Hande Cokrak Taviloğlu, Simay Bülbül, Girap Serip, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu, Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Orman, Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, Elle Dergisi Moda Editörü ve Stylist Oğuz Erel, Moda Fotoğrafçısı Bennu Gerede ve Senograf Ceyda Balaban’dan oluşan Jüri yaptığı değerlendirme sonucunda; Tasarımcı Sılay Kural hazırladığı Automatic Piano isimli koleksiyonu birinci seçti. İkinciliği, Taylan Özden Color Blind (Renk Körü) ismili koleksiyonu ile kazanırken, Minta isimli koleksiyonu ile Tuğba Kara üçüncü oldu.

SERTBAŞ; “DESIGNED IN TURKEY ALGISINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Final Defilesinde konuşan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye ve Ege Bölgesi ihracatı ve istihdamı açısından büyük öneme sahip olan hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün tasarım kapasitesini arttırmak ve tasarım kültürünü geliştirmek, genç tasarımcılara kariyer imkanları sunabilmek, katma değerli ürün ihracatımızı artırmak, ve “Designed in Turkey” algısının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nda 14. Yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

THE MESSAGE temasıyla genç tasarımcıların hazırladığı koleksiyonların final gecesine yakışır boyutta olduğuna işaret eden Sertbaş, “Bu yarışmadan çıkan tasarımcılar dünya çapında işlere imza atar konuma geldiler. Bu geceki yarışmamızdan da bu halkaya yeni isimler ekleneceğinden hiç kuşkumuz yok. Bu noktada tasarım yarışmalarımızı gerçekleştirebilmemize olanak sağlayan, tasarım ile ilgili yatırımları her platformda destekleyen Ticaret Bakanlığımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Yarışmanın birincisi 18 bin, ikincisi 13 bin ve üçüncüsü de 8 bin TL para ödülünün sahibi olurken organizasyon kapsamında ilk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ticaret Bakanlığı’nca kabul edilmesi halinde yurtdışında eğitim fırsatının da sahibi olacak.

EİB 14. Moda Tasarım Yarışması’nda final heyecanı yaşayan tasarımcılar, Aslı Su Türkmen, Eda Özdemir, Fadime Yıldırım, Hale Avcı Yılmaz, Hatice Selen Kural, Seda Erdoğan Ulu, Sılay Kural, Şeyma Bayram, Taylan Özden ve Tuğba Kara oldu.

EİB 14. Moda Tasarım Yarışması’na; İzmir iş, sanat, moda, tasarım, cemiyet ve medya dünyasından yaklaşık 500 seçkin isim katıldı.

EİB 14. Moda Tasarım Yarışması’nda birinci olan Sılay Vural‘ın ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş takdim etti.

EİB 14. Moda Tasarım Yarışması ikincisi Taylan Özden ödülünü Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş‘ın elinden aldı.

EİB 14. Moda Tasarım Yarışması’nda zirvenin üçüncü basamağının sahibi olan Tuğba Kara’ya ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş birlikte verdi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.