• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İzmir 14 °C

Ev Kadınlarına İş İmkanı

Ev Kadınlarına İş İmkanı
Koton, yüzde 63’ü kadınlardan oluşan çalışanlarıyla kadın istihdamını destekliyor

Koton, yüzde 63’ü kadınlardan oluşan çalışanlarıyla kadın istihdamını destekliyor. Yüzde 50 kadın yönetici oranı ve ekonomik sisteme kazandırdığı 7 bine yakın kadın çalışan sayısıyla AB kadın çalışan ortalamasının üzerinde yer alan Koton, sağladığı çalışma imkanlarıyla da pozitif ayrımcılık ilkesini benimsiyor.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Türkiye’nin moda ve perakendedeki öncü markası Koton, 30 ülkeye yayılan mağazaları, binden fazla satış noktası ve 11 bini aşkın çalışanıyla önce ‘kadın’ diyor. Yüzde 63 kadın çalışan oranı ve yüzde 50 kadın yönetici oranıyla AB kadın istihdamı oranının üzerinde yer alan Koton, sosyal sorumluluk projeleri ve kapsayıcı iş modelleriyle birlikte kadın istihdamını destekliyor.

Kadınların, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzalayan şirketlerin başında gelen Koton, kendi bünyesinde kurduğu Kadın Komitesi ile birlikte de kadınların çalışma hayatını kolaylaştırmaya ve kadınları çalışma hayatına teşvik etmeye yönelik projeler üretiyor.

EL EMEĞİ PROJESİYLE ANADOLU’DAKİ BİNLERCE KADIN İŞ HAYATIYLA TANIŞIYOR

Koton’un Kapsayıcı İş Modeli çerçevesinde hayata geçirdiği, işgücünün dışında kalan kadınların yer aldığı El Emeği Projesi, kadınların ekonomik sisteme dahil edilerek yaşam koşullarının iyileştirilmesini hedefliyor. ÇATOM kanalıyla Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Adıyaman, Batman, illerinde yürütülen projeyle 2500 kadına işgücüne katılma ve düzenli gelir elde etme imkanı sunuluyor.

Bugüne kadar üretilen 245 binden fazla ürün ile El Emeği kadınlarına 1,7 milyon TL’nin üzerinde gelir sağlayan proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Business Call to Action Platformuna da kabul edildi.

EV KADINLARINA İŞ İMKANI

Kadınları iş hayatına yöneltmeyi öncelikli ilkeleri arasında benimseyen Koton\ geliştirdiği ‘Ev Kadınları Projesi’ ile de yeni iş imkanları yaratıyor. Ev kadınlarının part time olarak çalışmalarına imkan sağlayan proje kapsamında kadınlar çalışma gün ve saatlerini haftada 3 gün 5’er saat veya 5 gün 3’er saat olarak belirleyebiliyor. Kısmi Part Time Depo Görevlisi pozisyonunda yaratılan iş imkanı sayesinde çalışmayan kadınların avantajlı çalışma şartlarıyla ekonomik sisteme dahil edilmeleri hedefleniyor.

GÜLDEN YILMAZ: “ÜRETMEK, DEĞER KATMAK VE RENKLENDİRMEK KUMAŞIMIZDA VAR.’

Türkiye’nin önde gelen kadın girişimcileri arasında yer alan Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Kadınlar Günü vesilesiyle iş yaşamında kadın varlığının önemine dikkat çekiyor. Koton bünyesinde kurdukları Kadın Komitesi ile birlikte kadınların iş yaşamındaki varlığını ve gücünü artırmak için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz; “Eşit fırsatlar sunan bir işveren olarak adil bir ücret ve kariyer politikası izliyoruz. Koton olarak kadın çalışanlarımıza yönelik özel ve yan haklarımızı önceliklendiriyor, iş ve sosyal hayatlarında karşılaşabilecekleri her türlü zorluklara karşı hayatlarını kolaylaştıracak sistemler üzerine çalışıyoruz. Kadın, güçlendikçe ailesini, işini ve çevresini de güçlendirir. Kadın, keşfeder, üretir, renklendirir, fark katar. İpliğin kumaşa dönüşmesi gibi düşüncesini, emeğini, vizyonunu sabırla bir araya getirip işleyerek değere dönüştürür. Koton olarak; kadınlarımızın hayata kattığı renkleri artırmayı, üreten, yenileyen, değer yaratan kadınlara destek olmayı, kadının sosyal ve çalışma hayatındaki yerini sağlamlaştırmayı önemsiyoruz. Çünkü; üretmek, değer katmak ve renklendirmek bizim kumaşımızda var. Yeter ki biz kendimize güvenelim ve çevremizi bize güvenenlerle örelim”

KOTON KADINLARI İÇİN MOR ODA

Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında ilham veren başarılı kadınları çalışanlarıyla bir araya getirdiği Mor Oda Sohbetleri’ni gelenekselleştirdiklerini ifade eden Gülden Yılmaz; “İki yıl önce başladığımız bu etkinliği Koton kadınlarına fayda sağlayacak bir içerikle oluşturuyoruz. Türkiye’nin üreten ve değer katan kadınlarıyla bir araya geliyoruz. İlham verici kadın konuklarımızla hukuk, sanat, girişimcilik, çevre ve kadın meseleleri üzerine söyleşiler gerçekleştiriyor, onların kariyer yolculuklarındaki deneyim ve vizyonlarını Koton kadınlarıyla paylaşmalarını sağlıyoruz” dedi. Koton, Mor Oda etkinliği kapsamında Gazeteci Canan Eraslan, Avukat Begüm Tekin, Klinik Psikolog Meltem Sezer, Tasarımcı Zeynep Tosun, Sosyal Araştırmacı Ayça Zengin, Aylin Gezgüç, Elif Dağdeviren, WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, Avukat Sıkıka Baysal ve Yanındayız Derneği’nden Murat Yeşildere’yi ağırlıyor. /EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.