• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İzmir 22 °C

Foça da Esnaf İşi Tezgaha Döktü

Foça da Esnaf İşi Tezgaha Döktü
Güzel bir havanın hüküm sürdüğü İzmir’in turistik İlçesi Foça’da hafta sonu yine kalabalıklar yaşandı.

FOÇA'DA ESNAF İŞİ TEZGAHA DÖKTÜ

Güzel bir havanın hüküm sürdüğü İzmir’in turistik İlçesi Foça’da hafta sonu yine kalabalıklar yaşandı. İlçe dışından gelen vatandaşların yeme içme ihtiyaçları için esnaf yeni çözümler üretti. Pandemi kısıtlamaları uyarınca kapalı mekanlarına müşteri alamayan ve masa sandalyelerini toplayan esnaf dükkan önlerine tezgah kurarak satış yaptı.

Hava sıcaklığının 20 dereceyi aşmasını fırsat bilen vatandaşlar Foça sahillerine akın etti. İşletmelerin kapalı olması nedeniyle sahilde gezmeyi  ve tenha koylarda güneşlenmeyi tercih eden ziyaretçilerin yiyecek içecek ihtiyaçlarına da esnaf çare üretti. Sadece paket servis yapma izni olan esnaf, dükkanları önüne kurduğu tezgahlarda siperişleri ve talepleri karşıladı. Balık restoranları ekmek arası balık, kafeler tost benzeri yiyecekler, lokantalar döner, pide, lahmacun, büfeler ise sıcak ve soğuk içecekleri kurdukları tezgahlarda teslim ettiler. Vatandaşlar yiyecek içeceklerini sahil kenarında ayakta, ya da ahşap iskelelerde ailece ayrı gruplar halinde oturarak tükettiler.  Foça Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaş gruplarının kısıtlı saatlerini ve maske, mesafe önlemlerini sürekli denetlediği ilçede ziyeretçilerinde önlemlere çoğunlukla itina gösterdiği gözlendi.

Esnaflar bu yöntemle sıkıntılı günlere bir nebze olsun çare bulmaya çalıştıklarını söylerken,  uzaktan gelen vatandaşlar bu koşullarda böyle de olsa yiyecek içecek temin etmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.