• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İzmir 25 °C

İKÇÜ’de Kadın Duyarlılığı

İKÇÜ’de Kadın Duyarlılığı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlamına dikkat çekildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlamına dikkat çekildi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı öğrenci toplulukları yaptıkları sanat-spor etkinlikleriyle kadınlar gününe farklı boyutta bakış açısı kazandırdı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

KARMA FUTBOL TAKIMI MAÇ YAPTI

Toplumsal Duyarlılık Topluluğu’na mensup öğrenciler karma futbol maçı yaptı. Kadın ve erkeklerden oluşan iki ayrı takımın gerçekleştirdiği, oldukça renkli görüntülere sahne olan maçta kazanan dostluk oldu.

TİYATRO TOPLULUĞU’NDAN “KADINA ŞİDDETE DUR DE”

8 Mart’ta kadın cinayetlerine dikkat çekmek için “Kadına şiddete dur de” diyen Tiyatro Topluluğu öğrencileri de Cem Düzova’nın yazdığı altı anlatıdan oluşan Kadın Ölüleri Oyununu sergiledi. Oyunda, kadınların töre, aile içi şiddet, ensest ilişkiler sonucunda öldürülmeleri veya intihara sürüklenişlerini İKÇÜ’nün yetenekli kadın tiyatrocuları anlattı. 

GENÇLERDEN KARANFİLLİ JEST…

Türk-İslam Dünyası Araştırma Topluluğu da İKÇÜ mensubu öğrencilere ve çalışanlara karanfil takdim ederek tüm kadınların gününü kutladı. 

EN BAŞARILI TEMSİLLERİ SERGİLEYEN KADINLAR…

İKÇÜ Rektörlük Binasında çalışan akademik ve idari personel de bu özel vesilesiyle toplanarak hatıra fotoğrafı çekildi.  Çalışma hayatının her alanında en başarılı temsilleri sergileyen kadınların varlığının vurgulandığı buluşmada tüm kadınların günü kutlandı.

REKTÖR PROF.DR.KÖSE’DEN KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL MESAJ…

Rektör Prof.Dr.Saffet Köse de yaptığı yazılı açıklamada sabır, fedakârlık, sevgi, şefkat ve merhamet sembolü olan kadınların toplumumuzun çekirdeğini oluşturan ailenin de  temeli olduğunu kaydetti. Prof.Dr.Köse mesajında şunları söyledi: “Onlar, annelik başta olmak üzere hayatın her alanında üstlendikleri ağır görev ve sorumluluklarla milli varlığımızın, kalkınmamızın, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Tevarüs ettiğimiz tarih, kültür ve medeniyet mirasımız, geleceğimizin güvencesi olan genç nesillerimize örnek olacak başarılı kadınlar ve kahramanlarla doludur. Bu duygu ve düşüncelerle akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum. Bu vesileyle İslâm tarihinin ilk kadın şehidi Sümeyye başta olmak üzere, görevi başında şehit düşen ve en son 15 Temmuzda olduğu gibi zor zamanlarda milletimizin imdadına yetişen kadın şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Şehit yakınlarımıza sabır ve metanet, gazilerimize sıhhat ve selamet temenni ediyorum.” /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.