• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İzmir 8 °C

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne Özel Ödül

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne Özel Ödül
İş insanı Kenan Yavuz’un doğup büyüdüğü Bayburt’un Beşpınar Köyü’nde kurduğu Etnografya Müzesi, son iki yılda iki büyük uluslararası ödülün yanına Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü ekledi.

İş insanı Kenan Yavuz’un doğup büyüdüğü Bayburt’un Beşpınar Köyü’nde kurduğu Etnografya Müzesi, son iki yılda iki büyük uluslararası ödülün yanına Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü ekledi. Türkiye’de özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarla katkı sunanlara verilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri, alanında en prestijli ödüller arasında yer alıyor. 

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne verilen ödülün gerekçeleri arasında, “Bulunduğu bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı koyması, yerel halk ile birlikte çalışarak ekonomik ve sosyal yaşam kalitesini artırması, kültür derinliğini görünür kılması, deneyim ve kültür turizminde özgün örnek olması, 2021 ve 2022 yıllarında kültür mirası konusunda Avrupa’nın en önemli iki ödülünü birden kazanarak,uluslararası alanda Türkiye’yi başarı ile temsil etmesi” yer aldı. 

BU BİR SAMİMİYET MÜZESİ 

Ödüle ilişkin değerlendirmelerde bulunan İş İnsanı Kenan Yavuz, 2021 yılında Avrupa Müze Forumu tarafından verilen Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülünü ve 2022 yılında Avrupa Birliği Kültür Mirası EuropaNostra büyük ödüllerini kazandıklarını anımsatarak, “Kültür mirası alanında Dünya’nın en önemli iki ödülüne birden sahip olan tek müze olmuştuk. Şimdi ise; Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Özel Ödülüne layık görülmek muhteşem bir başarı oldu. Bizi bu ödüle layık gören jüri üyelerimize tek tek sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi. 
Müzeyi “Biz bir samimiyet müzesi” olarak tanımlayan Kenan Yavuz, Türkiye’nin alanında en yetkin otoritelerinden oluşan jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme aldıkları ödülün kendisi ve ailesi için büyük bir gurur ve motivasyonkaynağı olduğunu dile getirdi. 

İNSAN ODAKLI MÜZECİLİK 

Köyüne, toprağına ve köklerine olan borcunu ödemek için, sosyal sorumluluk projesi olarak ailesi birlikte çıktıkları bu yolculuğun ulusal ve uluslararası ödüller ile taçlanmasından duyduğu mutluluğu aktaran Kenan Yavuz, şöyle devam etti:

“Anadolu’muzun unutulmaya yüz tutan güzelliklerini yaşamak ve yaşatmak, kültür mirasımızın derinliklerini gençlerimiz ile buluşturmak, kadim Anadolu/Bayburt kültürünü dünyaya tanıtmak, deneyim ve kültür turizmine özgün bir örnek olmak için çıktığımız yolculuğumuz, her geçen gün bir başka güzellikle buluşuyor, dalga dalga büyümeye devam ediyor. Dünya müzecilik anlayışına getirdiğimiz insan odaklı müzecilik anlayışı büyük bir farkındalık yarattı ve bizi dünyanın en prestijli ödülleri ile buluşturdu. Müze kurucusu olarak, hem çok çalışıp ve hem de dua ettiğim en büyük hayalim, marifet sahiplerini iltifatları ile her zaman ödüllendiren ve teşvik eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağım bir ödül kalmıştı. İnşallah bu hayalimde ödülümüz ile birlikte gerçekleşmiş olacak.” 

ÖDÜL JÜRÜSÜNDE KİMLER VAR? 

Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un başkanlığındaki Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülleri Jürisinde; Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Handan İnci Elçi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.İskender Pala ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Özden yer aldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.