• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İzmir 16 °C

Kınık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Ağırladı

Kınık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Ağırladı
Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile Kınık’ta gerçekleşti.

Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile Kınık’ta gerçekleşti.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile Kınık Belediyesi işbirliği ile Kınık Öğretmenevi Amfi salonunda gerçekleşen Çalıştay’da Türkiye’nin dört bir yanından 350 muhtar bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun teşrifleri ile onurlandırdığı Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı’na Bakan Süleyman Soylu’nun yanı sıra, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Ak Parti izmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Ak Parti İzmir İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İlçe Başkanı Veysel Şahin, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Genel Sekreteri Osman Aydemir, Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan, Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu, Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstünel, Muhtarlar Daire Başkanı Ahmet Dalkıran, diğer illerin Muhtarlar Dernek Başkanları, İzmir İlçeleri Dernek Başkanları ve Yardımcıları, Kuzeyde Menemen, Aliağa, Dikili, Foça, Bergama, Kınık Muhtarları, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Türkiye’nin dört bir yanından Muhtarlar katıldı.


Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı, açılış konuşmaları ile başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. ‘Toplumumuzun kıymetli mihenk taşı muhtarlarımız, Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştay’nda toplumumuzun mihenk taşı olan muhtarlarımız ile bir araya geldiğimiz için mutlu olduğumu belirterek hepinize teşekkür ederim. Talimatlarını almak için konuştuğumuz ve Kınık’ta burada sizlerle olduğumu arz ettiğim, merkezi idarenin en güçlü, her muhtarı kendi mesai arkadaşı olarak nitelendiren, birileri ‘Kalksın ne olacak‘ derken iradesini ortaya koyan muhtarlık müessesesini önemli bir noktaya oturtan Kıymetli Cumhurbaşkanımızın her birinize selamları var.’  dedi.
Bakan Soylu, ‘Bugün buraya sabahın 6’sında uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu ticareti yapanları yakalayıp 225 uyuşturucu satıcısını adalete teslim edip geldik. Bu İzmir'de ilk yapacağımız operasyon değil. Geçen yıl 2 bin uyuşturucu satıcısını ve imalatçısını tutuklattık. İzmir'e söylüyorum; bu yıl enselerinde olacağız, kökünü kurutana kadar devam edeceğiz. 100 kere gelmem gerekirse 100 kere geleceğim. İpin ucunu yakaladık.’ ifadelerini kullandı. ‘Terörün nasıl kökünü kuruttuysak, 2023 yılında uyuşturucunun da kökünü kurutacağız size söz veriyorum. İlk kez rakamlar talihimizde yukarıdan aşağıya düşmeye başladı.’ diye aktardı.


Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Dünyadaki tabloyu hep beraber görüyoruz, güçlünün güçsüzü ezdiği tüm coğrafyayı karmakarışık etmeye yemin etmiş ve batının tüm sorunlarını doğuya yıkmaya çalışan bir yapı ile karşı karşıyayız. Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde dünyadaki tüm problemlere çözüm olan bir ülke konumundayız. Ülke olarak kimseyi sömürmedik hiç bir mazlumun ahını almadık. Kimseden ecdadımızı kötüleyen bir söz duymadık. Dünyanın dört bir yanında onurlu mirasımızın karşılığını görmekteyiz. Üzerimizdeki yük ve sorumluluk ağırdır. Büyük dağın karı büyük olur. Ecdadımızın bize bırakmış olduğu emaneti sürdürmek durumundayız. Biz büyük bir milletin evladıyız, etrafımızdaki coğrafyayı ateş çemberine dönüştürmek istediklerini biliyoruz.’ dedi.

Muhtarlarla ilgili tarihsel bir dönüşümü yaptıklarını aktaran Soylu, şimdiye kadar 29 önemli adım attıklarını, muhtarların kendilerine çok büyük destek verdiklerini, gelecek günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ile muhtarlarla ilgili çok önemli bir projenin de duyurusunu yapacaklarını aktardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasının devamında; ‘Kınık Belediye Başkanımızla gurur duyuyoruz. Görevini layıkıyla yapıyor. Ankara’ya geldiğinde kendi işlerini değil, vatandaşın işini yapmaya geliyor. İnsana hizmet ediyorlar bu da bir ibadet. Allah razı olsun.’ dedi.

Açılışta konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ‘Son 20 yılda ilçemizdeki pek çok önemli gelişme ile beraber muhtarlarımızın omuz omuza çalıştığını ve bundan mutluluk duydugumuzu belirtmekten memnuniyet duyarım. Devletimizin Müşfik elini ve tatlı dilini eksik etmeyen muhtarlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.‘ dedi.

Ak parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez ise; ‘1290 muhtarımız ile hizmet etmekteyiz, bugün bu kıymetli programda bizimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyorum’ dedi.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Genel Sekreteri Osman Aydemir, Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan da Kınık’ta bu önemli çalıştayda olmaktan memnuniyet duyduklarını ve çok güçlü bir yapı olduklarını daha da güçlenmeye devam edeceklerini aktardı. 

Açılışta konuşan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, ‘iki dönemdir Bakanlarımızla, Valimizle, Koordinasyon Kurulu, İktidar ve İttifak Belediye Başkanlarımız ve Kaymakamımız ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugün değerli muhtarlarımızı burada ağırlamaktan ve kurultayı Kınık’ta yaptığınızdan dolayı hürmetlerimi sunuyorum.’ şeklinde sözlerini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Kınık Belediye Başkanı Doğruer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hediye taktimi gerçekleştirdi. Toplu fotoğraf çekimi sonrasında ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekiler; Kınık Belediyesi’ni ziyaret etti.

Cuma ve cenaze namazının ardından gerçekleştirilen esnaf ziyareti sonrasında Bakan Soylu, Kınık’tan ayrıldı. Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı, konukların katılımıyla devam eden değerlendirme toplantısı ve  kapanış yemeğinin ardından sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.