• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İzmir 14 °C

LİYAKAT'ın Hedefi Sağlıklı Girişimci

LİYAKAT'ın Hedefi Sağlıklı Girişimci
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Sağlıklı Kadınlar-Sağlıklı Girişimciler" projesini hayata geçirdi. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Tınaztepe Sağlık Grubu işbirliğiyle düzenlenen seminerde, üyelere meme kanserinden korunma yöntemleri anlatıldı. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi "İş hayatında başarılı olmak için sadece iyi bir girişimci olmak yetmez. Her kadın kendi sağlığına çok dikkat etmek zorunda. Çünkü sağlık her işin başı. Sağlığınızı korumak için yapmanız gereken herşey belli. Rutin kontrolleri mutlaka yaptırın" dedi. 

Eskinazi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bir mücadelenin eseri olduğunu hatırlatarak "Bu öyle bir mücadele ki acılarla doludur. Bugün kadın, hala var olma mücadelesi veriyor. Biz biliyoruz ki kadın isterse herşeyi yapar. Her işin altından kalkar. Ama tüm bunları yaparken sağlığımızı ihmal ettiğimiz dönemler oluyor. Var olma mücadelesi verirken sağlığımızı gözden kaçırabiliyoruz. Meme kanseri teşhisinde en basit yöntem olan el ile kontrolü her kadın uygulamalı. Çünkü sağlıklı kadın, sağlıklı girişimcidir. Herşeyden önemlisi sağlıklı kadın, sağlıklı toplumdur" diye konuştu. 

Özel Tınaztepe Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Suna Güzel Doğan’ın sunum yaptığı seminerde katılımcılara meme sağlığı ve meme kanserinden korunma yolları anlatıldı. Op. Dr. Doğan, kadınların her ay düzenli yapacağı 'kendi kendine meme muayenesinin erken teşhis açısından önem taşıdığını belirtti. Doğan, 40 yaşından sonra her kadının yılda en az bir kez mamografi çektirmesini önerdi. Op. Dr. Doğan, 40 yaşından küçük kadınlarda saptanan lezyonların genellikle iyi huylu olduğunu, ancak bu oranın yüzde 100 olmadığını belirterek 40 yaşından önce de her kadının mutlaka meme muayenesi yaptırması ve saptanan lezyonların araştırılması gerektiğini söyledi. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.