• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İzmir 18 °C

Milli Tarım'a Aydın Dopingi

Milli Tarım'a Aydın Dopingi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Milli Tarım" projesi kapsamındaki hayvancılıkta yerli üretime dayalı destekleme modeli 600 bin büyük-küçük baş hayvana sahip Aydın'da ilgi gördü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Milli Tarım" projesi kapsamındaki hayvancılıkta yerli üretime dayalı destekleme modeli 600 bin büyük-küçük baş hayvana sahip Aydın'da ilgi gördü.  Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bilgen, "Türkiye'deki tezgahlarda Aydın'da üretilen etler yer alıyor. Milli Tarım projesi kapsamında hayvancılık sektörüne destek verilirse bizde kırmızı ette Türkiye'yi şaha kaldırırız" dedi. 

Türkiye'nin canlı hayvan sektörü, Kuşadası'ndaki zirvede buluşacak. GL Platform tarafından 3-6 Kasım tarihleri arasında Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı'nda, Ege'nin en iyi büyükbaş ve küçükbaş ırkları da görücüye çıkacak. 22 ülkeden gelecek alım heyetleriyle birlikte son teknolojik gelişmeler de üreticiyle buluşacak. Fuar Aydın’ın 17 ilçesinden tüm birlik üyeleri ve ziraat odalarıyla birlikte katılacaklarını belirten Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bilgen,Aydın’da  "340 binin üzerinde büyükbaş hayvan varlığı bulunuyor. Türkiye'de hayvancılıkta ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu açıdan baktığımızda fuar yalnızca bölge ekonomisi için değil Türkiye için çok büyük önem taşıyor" dedi. 

AYDIN ETİ MARKA OLDU
Kırmızı et üreticileri için en önemli konunun randıman, fiyatlarda istikrar, düşük girdi maliyetleri olduğuna dikkat çeken Bilgen, "Birlik olarak da hedefimiz hep üreticimizi bu üçlüyle buluşturmak oldu. Bunda da büyük bir ilerleme kaydettik. Çünkü besi hayvancılık sektöründe Aydın artık bir marka haline geldi. Bunun en büyük kanıtı da Türkiye'deki tezgahlarda artık Aydın etinin yer almasıdır" dedi. 

Et üretiminde Türkiye'deki ilk 8 kent arasında yer aldıklarına dikkat çeken Bilgen, "Kaba yem maliyetlerimiz Türkiye'deki diğer bölgelere göre daha uygun. Ürettiğimiz hayvanların besiye gidecek olanlarının yüzde 50'sini iç bölgelere satıyoruz. Onlar da bunları tezgahlarına koyuyor. Örneğin biz hayvanı Konya'ya satıyorsak dahi tezgahtaki et Konya'nın değil Aydın'ın. Artık bunun bilinmesi gerekiyor. İstanbul pazarında lüks tezgahlarda Aydın eti satılıyor" diye konuştu.

MİLLİ TARIMA DESTEK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı Milli Tarım projesine de destek verdiklerini ifade eden Bilgen, "Yerli hayvancılığı desteklemeyi merkezine alan bu proje çok önemli. Unutmamak lazım, destek ne kadar çok artarsa üretim de o kadar artar. Bu bir kazan-kazan formülüdür. Yerli üretimin desteklenmesi aynı zamanda kayıtdışı ekonomiyi siler atar. Çünkü kayıtdısı kesim ortadan kalkar" dedi. Ancak burada yabancı menşeili hayvan yetiştiricilerinin unutulmaması gerektiğini de söyleyen Bilgen, "Onlar da çok ciddi  bir yatırım yaptı. Geçiş sürecinde bu yatırımcılar da projeye dahil edilmeli. Özendiren teşvik eden sistemlerle onlar da desteklenmeli. Et sektörü ne üreticinin ne tüketicinin üzülmesini kaldıracak pozisyonda değil" dedi.

YAKIŞIKLI DANALAR YARIŞACAK
Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı'nda Aydın'ın nitelikli büyükbaş sığırların sergileneceğini de belirten Bilgen "Bu fuar işte tüm bunları rahatça konuşabileceğimiz bir ortamı da sağlayacak. Hepimiz sürdürülebilir hayvancılıktan yanayız. Tüm bunları eğrisiyle doğrusuyla tartışabileceğimiz fuar aynı zamanda sektördeki yenilikleri de görme fırsatı sağlayacak. En verimli besi sığırı yarışması da yapacağız. Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Üyelerinin En yakışıklı danaları bu fuarda yarışacak" dedi./ EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ             www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ                 www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ                  www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com                                             

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER                 www.aliagahaber.com

ARASTA HABER               www.arastahaber.com

YENİ SAZAN                      www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET                   www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON                     www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ                www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR                   www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                       www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                        www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET               www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR                www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                           www.azizizmir.com

EGE RAPOR                        www.egerapor.com

EGE İLAN                             www.egeilan.net

EGE İHALE                         www.egeihale.com

ALFA TİVİ                            www.alfativi.com

EGE VİDEO                         www.egevideo.com

EGEPLAY                            www.egeplay.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.