• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İzmir 15 °C

Okula Uygunluk Testi İle Veliler Kaygılarından Kurtulacak

Okula Uygunluk Testi İle Veliler Kaygılarından Kurtulacak
4 – 6 yaş aralığındaki çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır oluşları ile ilgili bilgiler veren

4 – 6 yaş aralığındaki çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır oluşları ile ilgili bilgiler veren Metropolitan Okula Uygunluk Testi, 21 Nisan Cumartesi günü Uğur Koleji Florya kampüsünde uygulanacak. Küçük yaştaki çocuklarını okula gönderme konusunda endişe yaşayan velileri rahatlatmayı sağlayan uygulama, farklı 6 konudan ve 100 maddeden oluşuyor.  

Çocukların öğrenme ve eğitim süreci ile tanıştığı, ilk deneyimlerini yaşadığı 1.sınıf öncesinde uygulanan Metropolitan Okul Uygunluğu Testi; 21 Nisan Cumartesi günü köklü eğitim kurumlarından Uğur Koleji’nde 4-6 yaş arası miniklerin katılımlarıyla gerçekleşecek. Kelime anlama, cümleler, genel bilgi, eşleştirme, sayılar ve kopya etme olmak üzere 6 testten oluşan uygulamada 100 madde yer alıyor.

Çocuklarının teste girmesini isteyen velilerin okula ait web sitesindeki ilgili bölümden önceden randevu alması yeterli olacak.

SONUÇLAR OKUL GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi hakkında görüşlerini paylaşan Uğur Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü, “Bu test dünyanın birçok ülkesinde çocuklar okula başlamadan önce uygulanıyor ve fizyolojik, duygusal, çevresel, zihinsel ve psikolojik değerlendirmelerinde kullanılıyor. Testin sonucu, çocukların okul için gereken olgunluğa sahip olup olmadığı konusunda sağlıklı bilgiler veriyor” dedi. Güçlü sözlerini testin içeriğinden bahsederek sürdürdü; “15 maddeden oluşan kelime anlama testinde çocuktan her sırada 4 resim içinden söylenileni seçmesi istenecek. 14 maddelik cümleler testinde, çocuğun kendisine anlatılan cümleyi anlaması ve gördüğü resimle bunu birleştirmesi gerekecek.”

OKUMA VE YAZMA PROBLEMLERİNİ TESPİT EDİYOR

Velilerin testin ardından sonuçları heyecan ve merakla beklediklerini ifade eden Güçlü uygulamanın içeriğiyle ilgili bilgilendirmelerine devam ediyor; “14 maddeden oluşan genel bilgiler bölümünde yer alan resimler, çocuğun günlük hayatta her zaman karşılaşabileceği görme ve elleme olanağına sahip olduğu nesnelere aittir. Çocuklardan genel bilgiler testinde gösterilen resimle tanıdığı nesne arasında ilişki kurması ve nesneyi isimlendirmesini isteyeceğiz. 19 madde içeren eşleştirme testinin uygulamadaki en önemli bölümlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu bölümdeki her maddede hayvanların, eşyaların, sayıların, harflerin, kelimelerin dört ayrı resmi sıralanıyor. Çocuklardan sıranın ortasında çerçeve içine alınmış resmin aynısının çocuktan bulması ve çerçeve içine alması isteniyor. Genellikle bu testte şekilleri doğru olarak işaretleyemeyen ve ters işaretleyen çocukların ilkokula başladıklarında okuma ve yazma problemleri yaşadıkları görülüyor.”

EN ÇOK SORU SAYI BİLGİSİ BÖLÜMÜNDE

Testteki en çok sorunun sayı bilgisini ölçen bölümde olduğunu belirten Uzman Rehber Ferhan Uz Güçlü, “Çocukların sayı bilgisini ölçen bölümde 24 madde yer alıyor. Bu testte sayılar ve seriler hakkında belirli bir eğitimden geçmemiş olan okul öncesi çocuklarda o zamana kadar kazanılmış olan sayı kavramını dolayısıyla sayı olgunluğunu ölçmek amaçlanıyor. Uygulamanın son bölümünde ise 10 maddeden oluşan kopya etme bölümü yer alıyor. Bu bölümde çocuğun gördüğü şekli doğru olarak algılaması ve buna mekan içerisinde yer verme yeteneği ölçülüyor. Gördüğünü doğru algılayamayan ya da algıladığını mekanda doğru şekilde yerleştiremeyen çocukların ilkokul seviyesinde okuma, yazma ve öğrenmede zorluk çektikleri görülüyor” dedi. /EGE BASIN GRUBU aliağa, aliağa haber

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.