• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C

Ömer Ertürk: Mavi Liste ile Adayız

Ömer Ertürk: Mavi Liste ile Adayız
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk , ekim ayında yapılacak oda seçimlerinde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı  Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk , ekim ayında yapılacak oda seçimlerinde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk , 12 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek TOBB bünyesindeki Aliağa Ticaret Odası’nda Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri Seçiminin öncesi  basın toplantısı düzenleyerek tekrar başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Seçimlerde yeniden başkanlığa aday olduğunu düzenlediği aday tanıtım toplantısında Göreve geldikleri dönemden itibaren yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi Ertürk  ““Göreve başlamamızın üzerinden 4,5 yıl geçti. Zaman çabuk geçiyor. Bu dönemde yaşadığımız krizler ve akabinde gelen pandemi sürecinde belki de çok fazla bir araya gelememiş olabiliriz. Bundan dolayı hepinizden tekrar özür diliyorum. Pandemi maalesef bizi 2,5 yıl evlere mahkûm etti. Çalışmalarımızı tamamen Zoom üzerinden yapmak zorunda kaldık. Ama buna rağmen birçok şeyi başardığımız kanaatindeyim. Bu dönemde neler yaptık konusuna gelecek olursak bu çok uzun bir konu. Pandemi dolayısıyla çok fazla direk sahada çalışacak durumumuz olmamış olsa dahi perde arkasında, pandemi sürecinde, evde ya da diğer olanaklarla çok güzel şeyler yaptığımıza kanaat getiriyorum. Dolayısıyla bunun birkaç sayfaya sığacak durumu yok. Ben sizlerle bunun sunumunu yazılı ve görsel olarak paylaşacağım. Burada bunları anlatmaya kalktığımızda uzun sürer. En önemlisini söyleyeyim, İnönü Caddesi’ndeki sorunumuzu çözmek için 2,5-3 yıl yollardan geri durmadık, Ankara’dan geri durmadık. Allah’a çok şükür bu sorunu çözdük. Aliağa’nın ulaşım aksına vurulacak yüzde 60’lık darbeyi engellemiş olduk. Bu bizim için çok önemliydi. En büyük zamanımızı da bu aldı. Bununla ilgili yapısal sorunlarda da birçok sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bunları da çözmek için tüm gayretimizi gösterdik ve çözdük. Ben aday olarak yola çıktım. Bir adayımız daha var yola çıkan. Her iki adaya da sizlerin huzurunda başarılar diliyorum. Aliağamız için hayırlısı neyse o olsun. Ama inançlı ve güçlü bir şekilde bizim bu süreçten muvaffakiyetle çıkacağımıza da inancım tam.” diye konuştu.

“Aliağamız için önümüzdeki süreci daha etkin, daha güzel oluşturmaya çalışacağız”

Oda başkanı Ertürk  Aliağa Ticaret Odasının  çok daha iyi yerlere getirmek için gayret göstereceklerini belirten Ertürk “Yeni bir seçim sürecine girdik. Malum sizlerin de bildiği gibi 12 Ekim’de seçimimiz var. Bizlerle birlikte yürüyen, daha sonra yanımıza entegre olan genç ve dinamik arkadaşlarımızla tecrübeyi örtüştürerek, inşallah odamızı önümüzdeki süreçte çok daha iyi yerlere getirmek için elimizden gelen gayreti sonuna kadar göstereceğiz. Göstermek için de yola çıktık. İnşallah 12 Ekim sonrasında başarıya ulaşacağız ve vizyoner bir takımla beraber Aliağamız için önümüzdeki süreci daha etkin, daha güzel oluşturmaya çalışacağız. Bizimle birlikte yürüyen yol arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aramıza yeni gelen arkadaşlarımız da var. Onlara da bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum.” Dedi.

“Onursal başkan noktasında bizlerle birlikte olacağı kanaatindeyim”

ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka’nın seçimlere katılmayacağı iddiaları ile ilgili  Ege’de Yedigün Gazetesi ve Medya  sorusuna   cevap veren Ömer Ertürk, “Ben de bu konuda ancak duyumlar üzerinden gidebilirim. Bu sorunun cevabı Adnan Bey’de vardır. O bizim ağabeyimizdir, büyüğümüzdür. Odamızın kurucusudur. Saygıda, hürmette hiçbir zaman bir eksiklik yapmayız. Ancak şu anda oğlu Şükrü Bey bizimle beraber. Şükrü Bey’in bizimle beraber olması nedeniyle, onu da denklemin içerisine koyduğumuzda, kendisinden de aldığımız fikir doğrultusunda, belirli bir yaşa geldiği için artık istirahat edip ağabey ve onursal başkan noktasında bizlerle birlikte olacağı kanaatindeyim. Ama bu konunun net cevabını Adnan Saka verecektir.” Dedi.

“Hamdi Erdem’e başarılar diliyorum”

Başka bir aday olup olmadığı yönündeki sorulara da cevap veren Ömer Ertürk, “Hamdi Erdem Bey’in de aday olacağı ile ilgili duyumumuz var. Onun haricinde başka bir aday duymadım. Hamdi Bey’in de sahada başkan adayı olarak gezdiği, arkadaşlarla görüştüğü yönünde duyumlar bizlere geliyor. Allah yolunu açık etsin. Kendisine başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Son olarak, yeniden göreve gelmeleri halinde Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) ile ilgili tutumlarının ne olacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Ertürk, “ALOSBİ’de 15 tane mütevelli heyeti var. Zamanında kuruluşunda yapılan hataların sonucunda 15 tane mütevelli heyetinin içinde 3 tane heyet üyemiz var. 12’ye karşı 3 üye ile ALOSBİ’de ne kadar bir şeyler başarılabilir? Ama biz bunun için elimizden gelen tüm gayreti yapacağız. İlişkileri sıcaklaştırmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Bunu da tabii ki arkadaşlarımızla hep birlikte yapacağız. ALOSBİ konusunda sıkıntıları biliyoruz. Ama aşmak için elimizden geleni yapacağız. Pandeminin bize engel olduğu konulardan bir tanesi de bu. Diye  konuşan Ömer Ertürk  seçime Mavi liste ile katılacaklarını belirtti

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.