• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İzmir 17 °C

Zeytinyaği’nda Umut Var

Zeytinyaği’nda Umut Var
Harvena markası ile Zeytin Dostu Derneğinin düzenlediği 12. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın yıldızı

Harvena markası ile Zeytin Dostu Derneğinin düzenlediği 12. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın yıldızı olan ve en başarılı zeytinyağlarına verilen Premium Kalite ödülünü kazanan Korudağ Zeytin Çiftliği, Olivtech Fuarı’nda da yeni pazar olanaklarını değerlendirdi.  

 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/
 
Korudağ Zeytin Çiftliği, sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirerek dış ticaretin nabzını tutan Olivtech 12. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nda olumlu görüşmeler gerçekleştirdi. Çok önemli bir tarımsal değer olmasının yanısıra aynı zamanda ihraç ürünü olan zeytinyağının ülke için önemine dikkat çeken Korudağ Zeytin Çiftliği sahibi genç girişimci Alican İper, devlet teşvikleri ile üretim ve tüketimi artırarak, Akdeniz ülkeleri ile yarışır seviyelere getirmek gerektiğini söyledi.

Alican İper, “Son yıllarda sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıklarına ilginin artması, zeytin ve zeytinyağı tüketimini artırdı. Ekonomik ve sosyal açıdan önemli ürünlerden biri olan zeytin ve zeytinyağı aynı zamanda tarım sektörünün rekabet gücü olan ürünlerinden biridir. Tarımda gelecekte daha da yükselecek olan zeytinyağının tanıtımı, tüketimin artırılması, iç ve dış pazarların genişletilmesi için çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

İlk markaları Harvena ile katıldıkları ilk yarışmadan başarıyla dönmelerinin doğru yolda olduklarını gösterdiğini belirten İper, “Bizi diğer birçok markadan ayıran en önemli özellik kendi arazimizde, kendi ağaçlarımızdan elde ettiğimiz zeytinlerden, kendi tesislerimizde sıkımlarını yaparak piyasaya sunmamız. Harvena ve Edra  markalı olarak iki ürünümüzle yer aldığımız sektörün en önemli fuarlarından Olivtech’te sektör profesyonelleriyle verimli görüşmeler gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.