• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İzmir 7 °C

5 Milyon Öğrenciye Ücretsiz Yemek Ulaşacak

5 Milyon Öğrenciye Ücretsiz Yemek Ulaşacak
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 1.8 milyon öğrencinin yararlandığı Ücretsiz Yemek uygulamasını 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ulaştıracak.

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 1.8 milyon öğrencinin yararlandığı Ücretsiz Yemek uygulamasını 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ulaştıracak. İkinci dönemin başladığı 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren öncelikli olarak okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklar olmak üzere, kademeli olarak 5 milyon öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalar yapıldı. Büyük bir titizlikle yapılan çalışmaların ardından  illerden gelen veriler doğrultusunda son kontroller yapıldı ve Ücretsiz Yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu 81 ile gönderildi. Bu kapsamda öncelikli olarak okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklar haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme hizmetinden 6 Şubat itibarıyla yararlanacak. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; Milli Eğitim Bakanlığının Ücretsiz Yemek Hizmeti Uygulaması kapsamında 6 Şubat'ta bütün illerde olduğu gibi  İzmir’in tüm ilçelerinde de başlayacak olan hizmet için son çalışmaların gözden geçirildiğini, sorunsuz bir yemek hizmeti verebilmek  için gerekli planlamaların tamamlandığını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.