• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İzmir 21 °C

Alto’dan Saka’ya Onursal Başkanlık

Alto’dan Saka’ya Onursal Başkanlık
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) seçimlerin ardından 15 Ekim’de organ görev dağılımlarının gerçekleştiği meclis toplantısının ardından 2022-2026 dönem meclisi ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) seçimlerin ardından 15 Ekim’de organ görev dağılımlarının gerçekleştiği meclis toplantısının ardından 2022-2026 dönem meclisi ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.
ALTO’da Kasım ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Uğur Akyıldız başkanlığında, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Meslek Komitesi Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımıyla yapıldı.
Toplantıya Aliağa Ticaret Odası’nın kurucu başkanı olan ve ALTO’ya 27 yıl yönetim kurulu başkanı, 4 yıl da Meclis Başkanı olmak üzere 31 yıl boyunca çok büyük hizmetleri olan Adnan Saka’da katıldı. Aliağa’nın ticari hayatında çok önemli katkıları olan ve Aliağa Ticaret Odası’na çok önemli hizmetlerde bulunan kurucu başkan Adnan Saka’ya meclis kararı ile ‘Onursal Başkanlık’ ünvanı verildi.

Akyıldız: ‘Meclis çatısı altında hizmet etme imkanı veren tüm üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum’
Toplantının açılışında yaptığı konuşmada çok başarılı bir seçim sürecini atlatarak yeni dönemde bir arada olma şansı elde ettiklerini ifade eden ALTO Meclis Başkanı Uğur Akyıldız, “Son derece demokratik bir ortamda gerçekleşen Odamız seçimlerinin üyelerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte demokratik hakkını kullanarak, bizlere bu meclis çatısı altında hizmet etme imkanı veren tüm üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Aynı zamanda yeni dönemde birlikte yol alacağımız, aynı çatı altında üyelerimiz ve şehrimize dayanışma içinde hizmet edeceğimiz, değerli yönetim kurulu başkanım Ömer Ertürk’e ve yönetim kuruluna da başarılar diliyor, birlikte geçireceğimiz yeni dönemin üyelerimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kurucu Başkan Saka’ya teşekkür
Konuşmasının devamında Meclis üyelerine ‘Şahsıma göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum’ diyen Meclis Başkanı Akyıldız, “Üzerinde önemle durmak istediğim bir teşekkür de Adnan Başkanımıza. Kurucu başkan olarak, kurulduğundan bugüne üyelerimize, şehrimize, bölgemize Adnan Başkanımızın çok önemli hizmetleri oldu. 31 yıllık, genç ama bu süre içerisinde önemli tecrübeler içeren tarihe sahip, bölgemize değer katan en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Odamızın kurulmasında ve çatısı altında bir arada üyelerimize hizmet etmemizin baş mimarı olan Adnan Başkanıma sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu görevi kendisinden devralmaktan da ayrıca büyük onur ve mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Ertürk: ‘Önümüzdeki süreçte de hizmet yarışının içerisinde güçlü ve kararlı bir şekilde yer alacağız’
Meclis toplantısında yaptığı konuşmada Aliağa Ticaret Odasının ekim ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Oda seçimleri neticesinde oluşan yeni meclisi değerlendirerek, “Aliağa Ticaret Odasının yeni dönem Meclisi Odamıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı uğur olsun. Siz değerli Meclis Üyelerimiz nezdinde tüm ALTO üyelerimize seçimlerde gösterdikleri ilgi ve hassasiyet için teşekkür ediyorum. Odamıza, şehrimize ve demokrasiye yaraşır bir seçim geçirdik. Şimdi sıra; hep birlikte üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya geldi. Önümüzdeki süreçte de geçtiğimiz dönemde olduğu gibi yine hep birlikte en güzel projelere imza atarak, doğru aksiyonlarla hizmet yarışının içerisinde güçlü ve kararlı bir şekilde yer alacağız.” ifadelerini kullandı.

Ertürk: ‘Teslim ettiğiniz bu bayrak yerinde kalmayacak daha da ileriye taşıyacağız’
Başkan Ertürk, konuşmasının devamında Aliağa Ticaret Odası kurucu Başkanı Adnan Saka’ya bir veda değil vefa organizasyonunda bir araya geldiklerini ifade ederek,” Adnan Başkanım, Aliağa’nın ticari hayatında çok önemli bir yeri olan ve bundan 31 yıl önce değerli büyüklerimizle birlikte Odamızın kurulmasında kurucu başkan olarak görev üstlenmiş; Aliağa Ticaret Odası`nı bölgemizin ve ülkemizin en önemli Odalarından birisi haline getirilmesinde baş rol oynamıştır. Aliağalı tüccar ve müteşebbislerin güçlü temsilcisi olan ve bölgemize değer katan Odamıza, üyelerimize, Aliağa’mıza ve bölgemizin gelişiminde sağladığı katkılar için müteşekkiriz. Kısıtlı imkanlarla ciddi çalışmalar yapmış, taktire şayan bir yönetim sergilemişsiniz. Sizlerin tecrübeleri, yaptığınız hizmetler bizler için öncü olmuştur. Hepimizin bildiği gibi bu bir bayrak yarışıdır. Biz aldığımız bayrağı koşar adımlarla ileriye taşıdık. Buradan siz meclis üyelerimizin huzurunda Adnan Başkanıma söz veriyorum; teslim ettiğiniz bu bayrak yerinde kalmayacak daha da ileriye taşıyacağız. Yönetim Kurulu olarak, Odamıza vermiş olduğu kıymetli hizmetler için kendisine ‘Onursal Başkanlık’ ünvanı verilmesini talep etmiştik, bu kararın alınmasını sağlayan Meclisimizin değerli üyelerine de teşekkür ediyorum. Odamızın kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğu büyük hizmetler için Adnan Başkanıma tekrar teşekkür eder, bu kıymetli çatı altında hep birlikte üyelerimize, bölgemize ve ülkemize hizmet etmemize vesile olduğunuz için şükranlarımı sunarım” dedi.

Saka: ‘Aliağa Ticaret Odası ailesinin parçası olmak büyük bir gururdur’
Aliağa Ticaret Odası ‘Onursal Başkanı’ Adnan Saka ise duygu dolu anlar yaşadığı konuşmasında “Aliağa Ticaret Odası ailesi olarak, yönetim kuruluyla, meclisiyle, komiteleriyle, diğer kurullarıyla ve çalışan kadrosuyla her birimiz bir bütünün parçalarıyız. Aliağa Ticaret Odası ailesinin parçası olmak büyük bir gururdur” ifadelerine yer verdi.

Saka: ‘Bayrağı daha da ileriye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum
Aliağa Ticaret Odası’nın kuruluş sürecini ve günümüze geliş sürecinde yaşadıkları tecrübeleri detaylarıyla aktaran ALTO Onursal Başkanı Adnan Saka, “O günün zor şartlarında pek de imkanların olmadığı bir durumda yol arkadaşlarımızla bir bütün olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Şöyle arkaya baktığım vakit birçok şeyi başardığımızı görüyorum. Odamızda yaptığımız çalışmalar benim için çok değerli bir miras. Görev yaptığım her dönemde, yol arkadaşlarımla birlikte üyelerimizin, Aliağa’nın ve bölgenin yaşadığı sorunların tespitinde ve bu sorunların çözümünde samimiyetle çaba gösterdik. Bu samimi gayretin taktir edildiğini görmek güzel bir duygu. Kıymetli arkadaşlar, Odamız 365 Oda arasında parmakla gösterilen bir konumdadır. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle hareket ederek ‘başarılarımız hepimizin başarısıdır’ anlayışıyla bayrağı daha da ileriye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

Bu toplantının bir veda olmadığını ve Odanın her zaman yanında ve destekçisi olacağını ifadeden Saka, geçmiş bütün dönemlerde kendisiyle birlikte Oda yönetiminde, Meclisinde, Komitelerinde, Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarında ve diğer farklı kurul ve komisyonlarda görev alan herkese ve Oda personeline teşekkür etti.
Konuşmaların ardından yeni dönemde görev almayan Onursal Başkan Adnan Saka’ya kuruluşundan bu yana ALTO’ya sağladığı katkılardan dolayı özel bir plaket takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.