• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İzmir 7 °C

Beko: Üsküp ve İzmir’in kardeşliği miras kalacak

Beko: Üsküp ve İzmir’in kardeşliği miras kalacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentiyle kardeş kent anlaşması imzaladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Makedonya’nın Üsküp kenti arasında imzalanan ‘kardeş kent’ anlaşma törenine katılan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “İki aydınlık kentin yurttaşı olarak işbirliği, birliktelik, kardeşliğimizin bizden sonraki kuşaklara miras olarak bırakmaktan mutluluk ve onur duyuyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentiyle kardeş kent anlaşması imzaladı. Törene katılan ve Balkan göçmeni olan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki buluşmanın tarihi kardeşliği pekiştiren çok anlamlı bir etkinlik olduğunu vurguladı. Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in imzaladığı kardeş kent anlaşmasının ilk çalışmasının Üsküp’e adı Atatürk olan bir park yapılması olmasının da gurur verici olduğunu kaydeden Beko, “Hemşehrilerimizi, dostlarımızı ağırlamaktan çok mutlu olduk. Yüzyıllardır süren kardeşliğimizi, aydınlık kentler olarak çocuklarımıza, torunlarımıza miras olarak bırakacağız. Ben Balkanlardan göç eden bir ailenin çocuğuyum, Balkanlarda doğdum. Bizlerin yüreğinde insan sevgisi var. Memleket sevgisi var, Cumhuriyet ve Atatürk aşkı yüreğimizde yaşar. Balkan göçmenlerinin onurlu geçmişi aydınlık bir geleceği var. Balkan göçmenlerinden ülkesine hainlik eden insan çıkmaz. Balkanlardan ülkesini seven hizmet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nazım Hikmet, Hasan Tahsin, Yahya Kemal Beyatlı, Mehmet Akif Ersoy gibi bu topraklarda önemli değerler çıkar” dedi.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

İzmir’in herkesi kucaklayan yapısına dikkat çeken İzmir Milletvekili Kani Beko, “İzmir kültürel çok çeşitliliği bir arada barış ve huzur içinde yaşamanın simge kentlerinden biri, ülkemizin Avrupa’ya açılan penceresidir. Türkiye’ye örnek bir kent… Binlerce yıllık bir demokrasi kültürüne sahip olan bu kadim kentte etnik, kimlik, din, dil ayrımı gözetmeksizin hep beraber kardeşçe yaşamanın en önemli bileşenlerinden biri de Balkan göçmenleridir. Biz büyük bir aileyiz. Bizim köklerimizi İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’da, Nazım Hikmet’in şiirlerinde, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın lideri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelesinde görebilirsiniz. Kardeşliğimizin de hayırlı olmasını, her iki kente de paylaşımlarıyla birbirine katkı sağlamasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.