• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İzmir 7 °C

Foça’ da Mahalle Afet Gönüllülüğü Eğitim Toplantısı Yapıldı

Foça’ da Mahalle Afet Gönüllülüğü Eğitim Toplantısı Yapıldı
Foça ‘da arama ve kurtarma çalışmalarını daha etkili şekilde sürdürmek için mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan ekipler kurulmaya ve eğitim toplantıları başladı.

Foça ‘da arama ve kurtarma çalışmalarını daha etkili şekilde sürdürmek için mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan ekipler kurulmaya ve eğitim toplantıları başladı.

İzmir’ in Foça ilçesinde gerçekleşen eğitim toplantısına afet konusunda bilgi almak ve çalışmalarda yer almak isteyen vatandaşlar katıldı. Mahalle Afet Gönüllüleri 1999 Gölcük depreminden sonra 2000 yılında başlayan bir proje, bugün ise 12 ilde 15.000 üzerinde gönüllüsü var. En son kurulan temsilcilik Foça şu an hızla yeni temsilcilikler kuruluyor. İzmir de 1400 kişi müracaat etti. Mahalle Afet Gönüllüleri ne yapar? Afet öncesi, afet anı ve sonrası neden önemlidir gibi konular anlatıldı.

Foça Mahalle Afet Gönüllüleri Koordinatörü Canan Limnili “Yaklaşık bir yıl önce mahalle afet gönüllüleri ekibimizi kurduk, şu an için 34 üyemiz mevcut fakat yaşadığımız şu son afetten sonra aramıza katılımlar çok fazla oldu. Biz hep şunu dile getiriyoruz ne kadar eğitim o kadar bilinçlenme ve o kadar dirençli toplumlar demektir. Bütün Foça halkını aramıza katılmaya davet ediyorum” dedi
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Afet Çalışma Grubu Başkanı Okşan Mersin “Bu toplantıda, yıllarca emek verdiğim afet yönetimi konusunda gördüğüm bu MAG örgütlenmesi çok heyecanlandırdı. Buradaki örgütlenmeyi ve bilinçlendirmeyi görmek, destek vermek amaçlı geldim. Ne kadar çoğalırsak ne kadar bilinçlenirsek ne kadar dirençli hale gelirsek son yaşadığımız afetlerdeki gibi sorunlarımız olmayacağını düşünüyorum. MAG ekibini ve arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

MAG Ekibinden Mustafa Tüylek “Son yaşadığımız depremde mahalle afet gönüllüğünün ne kadar gerekli olduğunu gördük. Depremin ilk oluş hanından sonra birçok kişiyi mahalleli kurtardı. Bir afet anında yine yardımcı olacak kişiler mahalleli olduğundan onları eğiterek bilinçlendirerek doğal afetlere daha çabuk müdahale edebiliriz“ dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.