• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İzmir 18 °C

İMEAK DTO Aliağa’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti

İMEAK DTO Aliağa’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti
İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında; yönetim kurulu başkanı Adem Şimşek ve şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında; yönetim kurulu başkanı Adem Şimşek ve şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının gündemini 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan etkinlik ve faaliyetlerin görüşülmesi oluşturdu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında; yönetim kurulu başkanı Adem Şimşek ve şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, Butros Deniz ve Nakliyat A.Ş. Ortağı Aksel Butros,9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kpt. Barış Kuleyin,Aliağa’da faaliyet gösteren denizcilik acentelerinin temsilcileri, Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim görevlisi Volkan Fidan ve öğretim üyeleri de katıldı. Toplantının gündeminde, 2023 yılı içerisinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan etkinlik ve faaliyetleryer aldı.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla oda hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında geçen ayın toplantı zabıtları onaylandı. Aralık ayı mizanı onaya sunuldu, oy birliğiyle onaylandı. Ocak ayı faaliyet raporunun paylaşıldığı meclis toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in konuşması ile devam etti.

“Protokol ziyaretlerimize ağırlık verdik”

2023 yılı içerisinde oda faaliyetlerinin zeminini oluşturmak adına protokol ziyaretlerine ağırlık verdiklerini belirten Başkan Adem Şimşek şunları söyledi: “Yönetim kurulumuzla birlikte 2023 yılı içinde yapacağımız faaliyetlerimiz için zemin oluşturmak adına ocak ayında protokol ziyaretlerimize ağırlık verdik. Bu kapsamda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaretimizde hem yeni görevinde başarılar diledik hem de geçmişte düzenlediğimiz şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptık. 2023 yılı içinde yapacağımız yarışma takvimiyle ilgili görüşme sağladık. Bunun dışında öğrencilerimize denizi sevdirmek için yapılacak her türlü faaliyetlere de destek olacağımızı belirttik.  Bunun yanı sıra 2023 faaliyet planımızda yer alan İngilizce kursları için hizmet alacağımız firmalardan tekliflerimizi aldık. Şubat ayı içerisinde değerlendirme ve seviye belirleme sınavları sonucunda yaklaşık 4 ay sürecek olan kursları başlatacağız.” Dedi.

“Barınak sorunuyla ilgili son gelişmeleri inceledik”

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ı ziyaretlerinde de bu yıl sorumluluk alanlarında takvime alınan Ayvalık yarışlarının durumu hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Şimşek, Aliağa ve Foça’da yapabilecekleri organizasyonlarla ilgili görüş bildirdiklerini belirtti. Şimşek, “Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğimizle olan güçlü bağlarımızı kuvvetlendirme adına ocak ayında ortak bir toplantı düzenledik. 2023 yılının gemi geri dönüşüm sanayi için çok daha olumlu geçmesini diliyorum. Sorumluluk alanımızdaki Dikili ve Ayvalık Bölgesinde ziyaretlerde bulunduk. Özellikle her iki ilçemizde de yaşanan barınak sorunuyla ilgili son gelişmeleri inceledik. Dikili salhane tekne yanaşma yeri ile ilgili TCDD Bölge Müdürlüğü ile tekrardan bağlantıya geçtik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ayvalık tarafında 2 adet barınak yapılmasıyla ilgili gelişmelere daha olumlu bir şekilde ilerliyoruz. Umarız bu yıl içinde ihale ve inşaat aşamasına geçilecektir.Dikili Liman İşletmeleri’ni de ziyaret ettik. Her geçen yıl katlanarak artan yük elleçlemelerini ve 2023 planları hakkında konuştuk. İnşallah bu yılda bu limandaki elleçleme artarak devam edecektir.Ayvalık’tan devam eden Midilli seferleri ile ilgili AyvalıkGümrük Müdürümüzü tebrik ederek, başarılar diledik.” İfadelerini kullandı.

Mehmet Muş ve Nureddin Nebati ile toplantı

Bu ay içinde özellikle ekonomiye yön veren iki bakanıntoplantılarına katılım sağladığını söyleyen İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, “İlk toplantı İstanbul Merkezimizde ağırladığımız ve ocak ayı meclisimize katılım gösteren ticaret bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş ile oldu. Kendisine Aliağamız ve limanlarımızla ilgili önemli bilgileri aktarırken, Ege ve Aliağa gümrük müdürlerimizin desteğiyle 2022 yılında başlayan transit ikmal konusunda teşekkürlerimizi ilettim. Bu toplantımızda merkez yönetim kurulu başkan yardımcımız Sayın Recep Düzgit Bey’in dile getirdiği ve bizim acente üyelerimiz için sıkıntı yaratan tonaj farklılığı konusunda da bakanımız yetkili müdürlerine not aldırarak inceleyeceğini bildirdi.Geçen hafta hazine ve maliye bakanımız Sayın Dr. Nureddin Nebati’nin teşrifleriyle gerçekleşen ‘İzmir İş Dünyası’toplantısına katılım sağladık.  Toplantıda bu yıl içinde iş dünyası olarak beklentilerimiz ve taleplerimiz dile getirildi. Bu vesile ile geçmiş olan Regaip Kandilinizitekrar tebrik eder, mübarek üç aylara girdiğimiz bu günün ülkemize ve tüm İslam Alemine sağlık, huzur, bereket getirmesini temenni ederim.” Dedi.

9 Eylül Denizcilik Fakültesi’nden teşekkür

Toplantı, Başkan Adem Şimşek’in konuşmasının ardından 9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci’nin konuşmasıyla devam etti. 9 EylülDenizcilik Fakültesi olarak kendilerini şanslı hissettiklerini söyleyerek konuşmasına başlayan Deveci: “Şanslıyız, çünkü bölgemiz denizcilik ekosistemi bakımından çok zengin. Çok değerli iki tane güzide odamız var. Ben geçen yılki katkılarından dolayı başkanımız Adem Şimşek başta olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle pandemi sürecinde odamızla, Aliağa Şubemizle iş birliği yaptık. Bunların başında sosyal sorumluluk projelerimiz geldi. Bu aya çok yoğun başladık. Bir kalkınma planı üzerinde çalışıyoruz. Dijital dönüşüm başta olmak üzere karbon takas sistemi ve emisyonlar nedeniyle tüm dünya denizciliği ve ülkemiz denizciliğini yeniden bir yapılanma süreci bekliyor. Bu konuda üst düzey stratejiler oluşturuluyor. Umarım 2023 yılı bol kazançlı ve verimli geçer. Biz 9 EylülDenizcilik Fakültesi olarak 4 bölümden oluşan bir fakülteyiz. Denizciliğin her alanındayız. Bu anlamda fakültemiz misyonu doğrultusunda daima sektörümüzle ve odamızla yakın iş birliği içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Sektöre katkı sağlayan firmalar ödüllendirildi

Toplantı Bosphorus Gözetim Şirketi sahibi Fatih Eser’in konuşması ile devam etti. Eser, “Bu yönetim bizlere merkezimizin 35. No'lu Meslek Komitesi olan Gemi Klas Müesseseleri, Sigortacılar, Deniz Ekspertiz ve Sürveyör Faaliyetleri komitesinde görev verdi. Böylelikle kendi sektörümüzde yaşamış olduğumuz sorun ve problemlerle birebir kendimiz ilgilenmiş olduk. Bu konuda da yönetim ve meclis üyeleri sağ olsunlar desteklerini bizlerden esirgemiyorlar. Bu anlamda teşekkür etmek istiyorum kendilerine.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 2022 yılında denizcilik sektörüne katkı ve destek sağlayan oda üyesi 7 firmaya teşekkür belgeleri takdim edildi. Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.  

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.