• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 27 °C

100 Yıllık Gurur Aliağa’da Coşkuyla Kutlandı

100 Yıllık Gurur Aliağa’da Coşkuyla Kutlandı
Aliağa Belediyesi, cumhuriyetin 100. yılını 10 binlerce Aliağalının katılımıyla muhteşem bir organizasyonla kutladı.

Aliağa Belediyesi, cumhuriyetin 100. yılını 10 binlerce Aliağalının katılımıyla muhteşem bir organizasyonla kutladı. Fener alayı, tekne ve meşale gösterileri cumhuriyet coşkusunu zirveye taşırken 100.yıla özel olarak hazırlanan ve 1923 drone ile gerçekleştirilen ışık gösterisi kutlamalara damgasını vurdu. Kutlamalarda gecenin finalini ise Türk pop müziğinin efsane isimlerinden Nilüfer yaptı.

drone-cumhuriyet-01.jpg

Aliağa’daki muhteşem kutlama ENKA Spor Salonu önünde bir araya gelen küçükten büyüğe 10 binlerce Aliağalının kortej yürüyüşüyle başladı. Aliağalılar, ellerinde meşaleler, Türk bayrakları ve dev Atatürk posterleri ile belediye bandosunun cumhuriyet marşları eşliğinde yürüdü. Kimi vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak ellerindeki Türk Bayraklarıyla 100.yıl coşkusuna ortak oldu. Atatürk Zeybek Anıtı önünde gerçekleştirilen folklor gösterisi ile yapay zeka kullanılarak Mustafa Kemal Atatürk'ün sesinden dinletilen ‘İki Keklik’ türküsü kalabalıktan büyük alkış aldı.

drone-cumhuriyet-02.jpg

Avcı Ramadan’da Tekne ve Meşale Gösterisi
Metrelerce uzunluktaki korteje Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ile Aliağalılar katıldı. Kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı'na varmasıyla birlikte gerçekleştirilen tekne gösterileri ilgiyle izlenirken ay yıldızlı köprüde yakılan meşaleler geceyi aydınlattı.

drone-cumhuriyet-03.jpg

Drone Gösterisi Kutlamalara Damgasını Vurdu
Ellerindeki bayraklarla Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nı kırmızı beyaza boyayan Aliağalılar, cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlarken drone gösterisi de geceye damgasını vurdu. Cumhuriyet Meydanı’ndan havalanan 1923 drone ile gökyüzüne Türk Bayrağı, 100. yıl logosu, 29 Ekim 1923, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye haritası, Aliağa Belediyesi ve Atatürk silüetleri çizildi. Program sunucusu ve seslendirme sanatçısı Yunus Yeşilöz’ün sunumu ile İzmir Marşı ve 100.yıl marşı eşliğinde gerçekleştirilen gösteri izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Drone gösterisini hayranlıkla izleyen Aliağalılar unutulmaz anları telefonları ile çekerek ölümsüzleştirdi.

drone-cumhuriyet-04.jpg

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Cumhuriyet Birlik, Beraberlik, Paylaşmak ve Özgürlük Demek”
Duyguların cümleler ile ifade edilmesi zor bir an yaşadıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bildiğim tek bir şey var, bugün tüm cümlelerin öznesinde silah arkadaşlarıyla beraber cumhuriyeti kurup bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Yakın dönemde bir pandemi dönemi yaşadık, yangın ve sel gibi birçok badire atlattık. 10 ilimizde deprem felaketi yaşadık. Tüm bu felaketlerin üstesinden birlik, beraberlik ve paylaşmakla geldik. İşte, cumhuriyet birlik, beraberlik, paylaşmak ve özgürlük demek. Bizlere bu cumhuriyeti armağan eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bin yaşasın cumhuriyet” dedi.

drone-cumhuriyet-05.jpg

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”
Cumhuriyetin 100.yılını coşkuyla kutlamak için bir araya geldiklerini söyleyen Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “100 yıl önce Türk Milletine vurulmak istenen pranga Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk Milletinin sarsılmaz iradesiyle parçalanmıştır. Bugün inanıyoruz ki cumhuriyetimiz çok daha güçlüdür. Bizlere düşen görev birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde cumhuriyetimizi daha da ilerilere götürmektir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Nice 100 yıllara, ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

drone-cumhuriyet-06.jpg

Nilüfer, Unutulmaz Şarkılarını Cumhuriyet İçin Söyledi
İlgiyle izlenen drone gösterisi sonrasında sahne alan Türk pop müziğinin efsane isimlerinden Nilüfer, unutulmaz şarkılarını Aliağa’da cumhuriyet için söyledi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan ünlü sanatçı ‘Ta Uzak Yollardan’, ‘Gözlerinin Hapsindeyim’, ‘Erkekler Ağlamaz’, ‘Seni Beklerim Öptüğün Yerde’, ‘Çok Uzaklarda’, ‘Dünya Dönüyor’ gibi birbirinden hit parçalarını seslendirdi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sesi ve sahnesiyle cumhuriyet coşkusunu zirveye çıkartan ünlü sanatçıya gecenin anısına Aliağalı üretici kadınlar tarafından el emeği ile hazırlanan Helvacı Kilimi hediye etti. Aliağalıları eğlendiren konser, İzmir Marşı ile son buldu.  

drone-cumhuriyet-07.jpgdrone-cumhuriyet-08.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.