• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 19 °C

AK Parti'nin İzmir Adayı Hamza Dağ Oldu

AK Parti'nin İzmir Adayı Hamza Dağ Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Ankara'daki Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde Gerçekleşen AK Parti'nin Aday Tanıtım Etkinliğinde 48 Şehrin Belediye Başkan Adaylarını İlan Etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Ankara'daki Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde Gerçekleşen AK Parti'nin Aday Tanıtım Etkinliğinde 48 Şehrin Belediye Başkan Adaylarını İlan Etti.  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partisinin adayının Hamza Dağ olduğunu duyurdu. 

BAŞLIYORUZ İZMİR

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ aday olarak isminin açıklanmasının ardından sosyal medyasından duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Hayatımın en anlamlı günlerini yaşadığım, her köşesinde mutluluğu, huzuru ve sevgiyi teneffüs ettiğim İzmir. Üniversite yıllarımı geçirdiğim, çocuklarımın ilk adımlarını attığı, meslek hayatıma başladığım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etme onurunu yaşadığım İzmir.Esnafından çiftçisine, sanayicisinden balıkçısına, gencinden yaşlısına herkesin derdiyle dertlendiğim İzmir. Güzeller güzeli İzmir'imizde yeni bir hikaye yazmak için BAŞLIYORUZ" ifadelerine yer verdi.

HAMZA DAĞ KİMDİR

1 Mart 1980'de Manisa'nın Demirci ilçesinde dünyaya gelen Hamza Dağ, eğitim hayatına Simav İmam Hatip Lisesi'nde başladı. Lisans derecesini ise 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden almıştır. 
Siyasi kariyerine AK Parti İzmir İl Gençlik Kollarında başlayan Dağ, burada çeşitli yönetim pozisyonlarında bulunmuş ve sonrasında İl Gençlik Kolları Başkanı olarak seçilmiştir. 2011 yılında yapılan genel seçimlerle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 24. Dönem İzmir Milletvekili olarak adım atmış ve ardından 25. 26. ve 27. dönemlerde İzmir Milletvekilliği görevini sürdürmüştür. Mecliste İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerinde bulunmuştur. 
2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Dağ, aynı dönemde Seçim İşleri Birimi'nde Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2017 ile 2021 yılları arasında ise AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2021 yılında gerçekleştirilen AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi'nde tekrar MKYK üyesi olarak seçilen Dağ, bu tarihten itibaren Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 
Evli ve dört çocuk babası olan Hamza Dağ'ın İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıklanması, bölgedeki seçmenler arasında heyecan yarattı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.