• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İzmir 20 °C

Balıkesir'i Beyaz Gezi İle Tanıyorlar

Balıkesir'i Beyaz Gezi İle Tanıyorlar
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesirliler için başlattığı, “Beyaz Gezi” kültür ve tanıtım gezisi büyük ilgi görüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesirliler için başlattığı, “Beyaz Gezi” kültür ve tanıtım gezisi büyük ilgi görüyor. Şehrin bir ucundaki vatandaşlar, daha önce duydukları ancak hiç gidemedikleri memleketlerinin diğer yerlerini Beyaz Gezi sayesinde görüyor, memleketlerini daha yakından tanımanın mutluluğunu yaşıyorlar. 

Beyaz Gezi’nin Ekim ayındaki misafirleri Burhaniye ve Havran ilçelerindeki vatandaşlar oldu. Kenti kentlilere daha iyi tanıtmak amacıyla yola çıkan Beyaz Gezi, Burhaniye ilçesinden aldığı mahalle sakinlerini Bigadiç ilçesine, Havran ilçesinden aldığı mahalle sakinlerini ise Dursunbey ilçesine götürüyor. Beyaz Masa personeli eşliğinde gerçekleştirilen gezilerde mahalle sakinleri hem Balıkesir’in eşsiz zenginliklerini görüyor hem de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları yerinde ziyaret ederek bilgi alıyor.

ÇOCUK KÖYÜ'NÜ VE FIRINTAŞ'I GEZDİLER
Burhaniye’den geziye katılan mahalle sakinlerinin ilk durağı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye'nin en büyük çocuk eğlence merkezi Çocuk Köyü oldu. Çocuk Köyü’ne hayran kalan Burhaniyeli Beyaz Gezi üyeleri, ziyaret sırasında Çocuk Köyündeki fuaye alanında sergilenen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerini de inceleyip bilgi aldılar. Balıkesir'in gelişimi ve dönüşümüne tanıklık ederken Fırıntaş tarafından verilen ikramlıklarla Havran’dan gelen misafirlerle tanışıp sohbet ettiler. Çay molası sonrasında Fırıntaş tarafından misafirlere Alman Ekmeği ve Sarı Buğday Ekmeği takdim edildi. Körfez ilçelerinden gelen vatandaşlar daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Fırıntaş Ekmek Fabrikası’nı ziyaret ederek sağlıklı ekmek üretimiyle ilgili bilgi aldılar. Fırıntaş Ekmek Fabrikası ve üretimine hayran kaldıklarını ifade eden Beyaz Gezi konukları özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ettiler. 

BALIKESİR VE İLÇELERİNİ GEZİYORLAR
Büyükşehir Belediyesi Beyaz Gezi ekibinin rehberliğinde Burhaniye’den geziye katılan mahalle sakinleri merkezdeki ziyaretin ardından Bigadiç ilçesine götürülerek burada öğle yemeğinde ağırlanıp, ilçedeki ünlü Hisarköy Kaplıcalarını ziyaret etti. 

Öte yandan, Havran’dan geziye katılan mahalle sakinleri Beyaz Gezi ekibi tarafından Dursunbey ilçesine götürüldü. Havranlılar, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ı makamında ziyaret etti. Bahçavan, farklı ilçelerden gelen Balıkesirli hemşehrilerini Balıkesir'in bir başka güzel köşesi olan Dursunbey'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken bunun Büyükşehir Belediyesi'nin Beyaz Gezi Kültür ve Tanıtım Gezi sayesinde gerçekleştiğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti. İlçenin ünlü mesire yeri olan Su Çıktı’da verilen yemeğin ardından ise Dursunbey'in geçim kaynaklarının başında gelen  Ahşap Sanayi ziyaret edildi. Burada ahşapla uğraşan, ahşapa sanat katarak yaptıkları üretim ile ilçe, İl ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan sanayicilerin maharetleri ve ürünleri incelendi. Beyaz Gezi sakinleri daha sonra Dursunbey'deki Sevgi Evi’nde yaşamlarını idame ettiren yaşlıları ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldılar. Dönüş yolunda ise Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne giden Havranlı vatandaşlar İvrindi ilçesindeki yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin en modern Hayvan Barınağına da uğrayıp bilgilendirildiler. 
 
BAŞKAN UĞUR'A TEŞEKKÜR 
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR..

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeler arasında gerçekleştirilen Beyaz Gezi Kültür ve Tanıtım Gezisine katılan farklı ilçelerdeki vatandaşlar bu gezilerin kendilerini çok mutlu ettiğini, bu sayede kendi ilçeleri dışında Balıkesir'in diğer ilçelerini de görüp tanıma fırsatı bulduklarını ve şehirlerini daha yakından tanıdıklarını anlatarak yetkililere teşekkür ettiler. Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Uğur ve ekibiyle birlikte Balıkesir için çalıştığına bu şekilde daha yakından şahitlik ettiklerini de ekleyen Beyaz Gezi sakinleri, Balıkesirli olarak şehirleriyle gurur duyduklarını dile getirdiler. Geziye Havran'dan katılan Ayşe Nur Önder (37) isimli vatandaş, böylesine güzel bir geziye katılma fırsatına eriştiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Ayşe Nur Önder, “Bu geziyle Dursunbey’i de gezip gördük. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı önemli projelerden biri olan Çocuk Köyü’nü de ziyaret ettik, burası Türkiye’de ilk defa yapılan bir yer. Havran'dayız fakat Balıkesirliler olarak bu konuda çok şanslıyız, Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Burası çok güzel, fevkalade bir yer olmuş. Başka bir günde çocuklarımızla geleceğiz. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Burhaniye’den geziye katılan Figen Savavul (32) da geziden çok memnun kaldığını, güzel ve eğlenceli geçtiğini ifade etti. Bayan Savavul, ”Bu tür gezilerin düzenlenmesi çok güzel. Çocuk Köyü de umut ettiğimden daha da fazla hijyenik, güzel, servis ve sunumlarını da çok beğendim. Çocuklarımı hafta sonu kesinlikle buraya getirmeyi düşünüyorum” dedi.  

Çocuk Köyü’nü ilk defa ziyaret eden Ayşen Kalaycı (41) ise özellikle hijyenik ve bakımlı bulduğu Çocuk Köyü'nü çok beğendiğini, çocukların burada çok mutlu olacaklarını söyledi. Ayşen Kalaycı, “Temiz, bakımlı ve hijyenik bir yer olmuş. Çocuğumu gözüm kapalı getirebileceğim bir yer. Beyaz Masa personeli de bize karşı nazik ve hoşgörülü bu yüzden gezimiz çok aktif ve eğlenceli geçiyor. İyi ki bu geziye katılmışım” diyerek Beyaz Gezi'yi planlayan Büyükşehir Belediyesine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti. İlçeler arasındaki entegrasyonu sağlayan ve hemşehrilik duygularını da pekiştirip geliştiren Büyükşehir Belediyesi'nin Beyaz Gezi kültür ve tanıtım gezileri devam ediyor. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.