• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

Büyük Önderimizi Saygı ve Özlemle Anıyoruz

Büyük Önderimizi Saygı ve Özlemle Anıyoruz
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında Aliağa’da düzenlenen tören ve programla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85'inci yılında Aliağa’da düzenlenen tören ve programla anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma töreni Aliağa Kaymakamlığı adına İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Bozdemir, daire amirleri, kurum müdürleri, askeri erkan, gazi ve şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz yaptı. Akyüz, konuşmasında şunları söyledi: “10 Kasım, milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk’ün fikirleri daha iyi anlayacağımız, tatbik edeceğimiz günler olmalıdır. Atatürk’ün ideallerini her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz düşüncesi ve gayreti içinde olmalıyız. Bu vesile ve duygu düşüncelerle 85 yıl önce ebediyete uğurladığımız cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu millet için, bu devlet için, bu bayrak için gözlerini kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum”

Öğrencilerden Duygulandıran Gösteri
Akyüz’ün yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk Oratoryosu, piyano dinletisi ve zeybek gösterisi katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu fuaye alanında Atatürk fotoğrafları sergilendi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. 

10-kasim-02.jpg10-kasim-04.jpg10-kasim-06.jpg10-kasim-05.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.