• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İzmir 13 °C

Çadırda Yaşayan 21 Aileye Edremit Belediyesi'nden Yardım Eli

Çadırda Yaşayan 21 Aileye Edremit Belediyesi'nden Yardım Eli
Edremit Belediyesi Altınoluk Mahallesi’nde yaşamlarını çadırda sürdürmek zorunda kalan vatandaşlara yardım elini uzattı.

ÇADIRDA YAŞAYAN 21 AİLEYE EDREMİT BELEDİYESİ’NDEN YARDIM ELİ

Edremit Belediyesi Altınoluk Mahallesi’nde yaşamlarını çadırda sürdürmek zorunda kalan vatandaşlara yardım elini uzattı. Belediye tarafından yapılan sosyal konutlara yerleştirilen zor durumdaki roman vatandaşlara yeni evlerinin anahtarları törenle verildi.

Edremit Belediyesi, Altınoluk Mahallesi’nde tamamladığı sosyal konutların anahtarlarını düzenlediği törenle teslim etti. Törene Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Edremit İlçe Jandarma Komutan Vekili Tayfun Yılmaz, Edremit Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve roman vatandaşlar katıldı. Altınoluk Mahallesi’nde yaşamlarını çadırda sürdürmek zorunda kalan vatandaşlara Edremit Belediyesi yardım elini uzattı. Altınoluk Belediyesi döneminde başlatılan sosyal konut yapılandırması tamamlanarak, 21 adet anahtar ve oturum izin belgeleri ailelere törenle Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Ütğm. Tayfun Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Belediye meclis üyeleri ve muhtarlar tarafından teslim edildi. Tören sonrası Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka anahtarları teslim edilen ailelerle birlikte yeni yapılan daireleri gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaklaşan kış ayları dolayısıyla hız verilen çalışmalar sonucunda zor durumdaki vatandaşlar sosyal konutlara yerleştirilerek ailelerin mağdur olmasının da önüne geçildi. Bunun yanı sıra Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de ailelerin eksiklerini tamamlayarak eşya ihtiyaçlarını gideriyor. Roman vatandaşların önceden kaldıkları çadırlar da belediye ekipleri tarafından bölgeden kaldırılıyor. Çadırda birçok zorluk yaşadıklarını, çadır hayatından kurtuldukları ve bir ev sahibi oldukları için mutlu olduklarını belirten aileler Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya ve emeği geçenlere teşekkür etti. Törende konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Edremit'in oldukça önemli sorunlarından bir tanesiydi buradaki Roman vatandaşlarımızın çadırlarda yaşaması. Bir yandan vatandaşlarımız insani koşulları içinde çadırlarda yaşamaya çalışıyorlar. Bu yaşam şartları içerisinde çocukların okula gitmesinin, okul dönüşü ders yapmasının ne demek olduğunu, onları gördükçe yüreğimiz sızlayarak izliyorduk. Türkiye'nin belki de en medeni bölgelerinden birinde, Edremit’te doğuda bile olmayan yaşam koşulları burada sürüyordu. Onun için bunu bir an önce ortadan kaldırabilme adına belediyemizin imkanları ile bu konutların tamamlanması gerektiğine karar verdik. Ben bu konutların başlangıcında temeli atan, bu konutların yapımı konusunda ilk kararı alan zemin kattakilerin vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin hizmetine sunan sevgili İsmail Aynur’a burada yaşayan vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.