• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 25 °C

Chp 100. Yılını kutladı

Chp 100. Yılını kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü partinin 100. Yılı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü partinin 100. Yılı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelen sunma programına CHP Aliağa ilçe başkanı Ali Serçe, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. 
Törende bir konuşma yapan CHP Aliağa ilçe başkanı Ali Serçe Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. Yılını kutlamaktan gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Bugün Cumhuriyetimizi Kuran, cumhuriyetimiz kadar köklü, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz. 

Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin, mirasını bir asra dayamış bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır. 
Büyük Atatürk; cumhuriyeti ilan etmeden 1922 Aralık'ında -Barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Arkası adıyla siyasi bir (ırka kurmak niyetindeyim" diyerek; kurtuluş Savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetime kavuşmasıyla birlikte 9 Eylül 1923'te Türkiye'nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi kurmuştur. 
Partimiz, Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni biçimlendirmiştir. 

Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün izinde, topraklarımızın kutsallığına ve milletimizin kayıtsız şartsız egemenliğine dayanan Cumhuriyetin asırlık yolculuğuna eşlik etmiş bir partidir. öyle ki, dünyada 100. yaşına erişmiş sayılı siyasi partiden birisi olma şerefine de sahiptir. 

Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık geleneği, siyasi birikimi ve tecrübesiyle çağdaş Türkiye'nin en önemli siyasi miraslarından biridir. Bu miras sadece bize değil; Büyük Atatürk tarafından milletimizin her bir ferdine emanet edilmiştir. 

Biz, Cumhuriyet Halk Partililer olarak, bu kutsal mirasın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Ülkemizin binlerce yıllık tarihi, kültürel ve siyasi zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz. Bu büyük coğrafyanın renklerini ve dokusunu kucaklayarak, ülkemizin ulusal birliğini ve değerlerini yüceltmeye devam edeceğiz. 

Bizim hep birlikte, bu büyük mirası ve değerleri yaşatarak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağımıza olan inancımız tamdır. Ata'mızın çıktığı bu yolda, ülkemizi ikinci yüzyılımızda gerçek bir demokrasiye kavuşturmak, tıpkı geçmişte olduğu gibi ülkemizi muasır medeniyetler tarafından örnek alınan ve yurttaşlarımızı her bakımdan gurur duydukları bir ülkede yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla ilerleyen partimiz ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir. 100'üncü yılımız hepimiz için kutlu olsun" diyerek sözlerine son verdi.

chp-01.jpgchp-02.jpgchp-03.jpgchp-04.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.