• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 26 °C

EBSOV’lu kadınlardan ‘Başöğretmen Atatürk’ fotoğrafları sergisi

EBSOV’lu kadınlardan ‘Başöğretmen Atatürk’ fotoğrafları sergisi
Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çok özel ve anlamlı bir sergiyle anıyor.

EBSOV’LU KADINLARDAN ‘BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ FOTOĞRAFLARI SERGİSİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çok özel ve anlamlı bir sergiyle anıyor.

Hanri Benazus’un Türkiye’nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonundan seçilen fotoğraflar, “Başöğretmen Atatürk” temasıyla Ege Bölgesi Sanayi Odası Sergi Salonu’nda İzmirlilere sunuluyor. Atatürk'ün güçlü çağdaşlık anlayışı, halka duyduğu inanç ve sevgi bir kez daha gözler önüne seriliyor.

GÖKÇÜOĞLU: ATATÜRK’Ü TARTIŞMAYALIM

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk’ün hem Türkiye Cumhuriyeti hem de dünya için çok özel ve önemli bir lider olduğuna dikkat çekti.

Dünyada kurucusunu tartışan Türkiye’den başka ülke olmadığını ileri süren Gökçüoğlu, şunları söyledi:

“ABD, George Washington’u, Fransa De Gaulle’u tartışıyor mu? Atatürk, Osmanlı İmparatorluğu’nu kurtarmak için Trablus’ta, Yemen, Ortadoğu, Balkanlar’da, Çanakkale’de savaşmış ve Osmanlı’da generallik rütbesine ulaşmış bir kişidir. Osmanlı’dan kalan ve bugünkü yurdumuzu kapsayan toprakları kurtarıp yeni bir Türk devleti kurmak için Kurtuluş Savaşı’nı yapmıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi’yi tartışıyor muyuz? Bugün hassas bir dönemden geçiyoruz. Tarihteki 17’nci Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü tartışma noktasında olmamalıyız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman sevgi ve şükranla anıyoruz. O’nun bıraktığı eserlere, devrimlerine ve ilkelerine her zaman sahip çıkıyoruz. Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için sanayiciler olarak çalışıyor ve gayret gösteriyoruz.”

O’NUN ESERİ

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran da, Atatürk’ün “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir” sözleriyle gençliğe ve eğitime verdiği önemi vurguladığını anlattı. Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile sahip olduğumuz tüm cumhuriyet kazanımlarının da bu idrak ile yoğrulduğunu hatırlatan Özduran, “Bu kazanımların her birinin istiklalimiz ve istikbalimiz için ne kadar büyük değer olduğunu daha yürekten hissettiğimiz zamanlardayız. Eğitim ve öğretim anlamında ana kucağından okul ocağına aldığımız tüm öğretilerle iş hayatının ve sosyal hayatın içinde yol alıyoruz. Yolumuza çıkan tüm eksiklik ve yanlışları ise fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme kabiliyetine ve idrakine sahip öğretmenlerimizle aşmamız mümkün olmuştur. Bundan sonra da elbette öyle olacaktır” diye konuştu.

İş hayatına nokta koyduktan sonra yazar ve koleksiyoncu kimliğiyle öne çıkan Hanri Benazus ise, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu gün İstanbul Üniversitesi’nde bir Alman akademisyenin ders yapıp yapmama kararı için rektöre danıştığında aldığı “Sizde bir büyük adam öldüğünde ne yapıyorsanız onu yapın” cevabı üzerine, “Bizde hiç bu kadar büyük bir adam ölmedi ki!” anekdotunu anlattı.

Kuruluşundan bu yana geçen 17 yıldır yaptığı kültürel ve sosyal organizasyonlarla EBSO Vakfı’nın burslarına destek sağlayan, öğrencilerle de aile sıcaklığını hissettiren EBSOV Kadınlar Birliği, bütün İzmirlileri “Başöğretmen Atatürk” fotoğrafları sergisini görmeye davet etti./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.