• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 20 °C

Gemlik Körfezi Büyükşehir İle Hayat Buluyor

Gemlik Körfezi Büyükşehir İle Hayat Buluyor
Gemlik ve Gemlik Küçük Kumla Atık Su Arıtma Tesislerinin temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Gemlik ve Gemlik Küçük Kumla Atık Su Arıtma Tesislerinin temelleri düzenlenen törenle atıldı. BUSKİ tarafından projelendirilen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Arıtma Tesislerinin toplam 85 milyon liraya mal olacağı açıklandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Azot ve Fosfor Arıtmasının yapılacağı tesislerde, ultra viyola dezenfekte gerçekleşeceğini belirtti. Çamur ve dolayısıyla koku olmayacağını vurgulayan Recep Altepe, 1640 metre mesafe 40 metre derinlikte deşarj olacak arıtma tesislerinin arıtılmış atıklarının 115 kilometrelik sahil şeridinde kaliteyi artıracağını söyledi. “Gemlik Körfezi Pırıl Pırıl olacak” diye konuşan Altepe, çıkan çamurlardan da elektrik üreteceklerini müjdeleyerek, dünyaya örnek olacak projenin önümüzdeki günlerde yaşama geçeceğini ve 12 yıl içinde kendini amorti edeceğini savundu.

İlk olarak Kumla Atık Su Arıtma Tesisinin temel atma töreni düzenlendi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Kadir Erol ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, BUSKİ Bursa Şube Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri de törende hazır bulundu. Burada konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Narlı, Cumhuriyet Mahallesi ve Manastır Bölgesinde ikamet eden 55 bin kişinin arıtma tesisinden faydalanacağını söyledi. Kumla Atık Su Arıtma Tesisinin 30 milyon liraya mal olacağını anlatan Altepe, projeyi 6 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Gemlik’e kendi dönemlerinde 200 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Recep Altepe, “Gemlik Körfezi Büyükşehir ile Hayat Bulacak. Gemlik özlenen, beklenen temiz körfezine kavuşacak. Bölgenin marka değeri ve kalitesinin yanı sıra daha yaşanabilir olması için yatırımlarımız sürecek” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Büyükşehir Belediye yasası ile Gemlik ve Kumla’nın değiştiğini vurgulayarak, “Kumla ranta kurban edilmişti. Bir de bunun üzerine tüm kirliliği, pisliği körfeze akıyordu. Yeryüzü Allah’ın bize emanetidir. Şimdi Büyükşehir ile ilçemizin, bölgenin kaderi değişiyor” diye konuştu. Gemlik Orhangazi yolu İstanbul İzmir Otobanı Gemlik Viyadüğü altında yapılan Gemlik Atık Su Arıtma Tesisi törenleri de büyük ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karsak Deresi ve Gemlik Alt yapısı kanalıyla 1640 metre mesafede 40 metre derinliğe deşarj edilecek olan arıtmanın, Kumla ile aynı özelliği taşıdığını ifade etti. 55 milyona mal olan Gemlik Atık Su Arıtma Tesislerinin de Kumla ile birlikte 6 ay içinde bitireceklerini kaydeden Bursa >Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevre, tarihi eserler, spor ve sosyal tesisler ile hem alt yapı hem de üst yapıya yönelik yatırımların hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi. // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.