• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 20 °C

Gururlandıran TÜBİTAK Başarısı

Gururlandıran TÜBİTAK Başarısı
Geleceğin İKÇÜ’lü araştırmacılarının her sonuç döneminde gösterdiği başarı, 2023 yılında da devam ederek 2209 A’da 90 proje başvurusundan 70’i 2209 B’de ise 17 proje başvurudan 8’i destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” sonuçlarında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencileri yine zirvedeki yerini aldı.

Geleceğin İKÇÜ’lü araştırmacılarının her sonuç döneminde gösterdiği başarı, 2023 yılında da devam ederek 2209 A’da 90 proje başvurusundan 70’i 2209 B’de ise 17 proje başvurudan 8’i destek almaya hak kazandı.

Başarılarınızla Örnek Olacaksınız

Başarılı öğrenciler için Proje Genel Koordinatörlüğünce düzenlenen ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, “Sizler, bizim yüz akımızsınız ve geleceğe güvenle bakmamıza vesile oluyorsunuz” şeklinde duygularını paylaştı. 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu, proje akademik danışman öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu törende gençlere seslenen Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, “Bugün geleceğin araştırmacılarını takdir etmek için burada bir aradayız. Sizler öğrenmek ve başarmak duygularını aynı anda yaşıyorsunuz.  TÜBİTAK projeleri, bilim ve teknolojiye duyulan ilgiyi teşvik ediyor, araştırma becerisini kazanmayı cesaretlendiriyor. Hocalarınızla ve diğer arkadaşlarınızla iş birliği içinde çalışmayı bu sayede öğreniyorsunuz. Ülkemizin ve insanlığın geleceği için sorumluluk alma yönünde bir irade ortaya koyuyorsunuz. Özellikle son yıllarda ülkemizin bilim ve teknoloji alanında lider role evrilmesinde bu projelerin ve dolayısıyla ödüllerin katkısı yadsınamaz. Bilim ve teknoloji dünyasına katkıda bulunma alışkanlığını akademik yaşamınızın hemen başında kazanıyorsunuz ve bu çok değerli. Sizler, bu başarılarınızla örnek olacak, üniversitemizin daha yüksek seviyelere konumlanmasına katkıda bulunacaksınız” dedi.

Toplumumuza Değer Katacak Çalışmalar

Akademik çalışmaların tüm insanlığa katkı sunmasının oldukça önemli bir amaç olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Köse, bu noktada gençlerin bu alanda yaptıkları projelerin büyük bir artı oluşturduğunu kaydetti. Prof. Dr. Köse,  “Bilim, sorunların üstesinden gelmeye, tüm canlıların hayatını kolaylaştırmaya ama aynı zamanda gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmaya hizmet etmelidir. Her bir öğrencimizin bu motivasyonla daha büyük başarılar için çaba göstereceğine olan inancımı burada özellikle ifade etmek istiyorum. Daha çok öğrencimizin böyle çalışmaların içinde olmasına yönelik yoğun çalışma içindeyiz. Tüm öğrencilerimiz üniversitemiz olanaklarını kullanarak yeni fikirler üretebilir ve toplumumuza değer katacak çalışmaların içinde bulunmalılar” şeklinde konuştu. İKÇÜ’lü öğrencilerinin yetkin araştırıcı kuşağında yer alması, ülkemizin bilimsel kalkınmasına kazandırılması için çok çalıştıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Köse, “İnanıyorum ki öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz bu projelerin çıktıları ile yeni başarılara imza atacaktır” dedi.

İzmir’de İkinci Sırada

İKÇÜ’lü gençlerin bu yoldaki başarıları ile guru duyduklarını aktaran Prof. Dr. Köse, “2209 A 2023 yılı 1’inci çağrısında yaptığımız 90 proje başvurusundan 70’inin desteklenmeye değer bulunması önemli bir başarıdır. Bu proje sayısı ile İKÇÜ İzmir üniversiteleri arasında Ege Üniversitesinden sonra 2’nci  sırada yer almıştır. Tüm başvuru yapan üniversiteler arasında 21. sırada yer almış olmamız bizi gelecek adına daha büyük beklentilere yöneltiyor. Yine “2209 B 2023 yılı ilk çağrısında yaptığımız 17 proje başvurusunun 8’inin desteklenmeye hak kazanması da gurur verici. Bu proje sayısı ile de İKÇÜ İzmir üniversiteleri arasında Ege Üniversitesinden sonra 2’nci sırada yer almıştır. Tüm başvuru yapan üniversiteler arasında 7’nci sırada yer alması da bu beklentimizi destekliyor. Burada TEKNOFEST standında birinci olan arkadaşlarımızı, 2242 TÜBİTAK öğrenci projesinde ödül alan öğrencilerimizi de tebrik etmek istiyorum. Projelerin sayısını daha da artırmak için tüm ekibimizin en üst düzeyde performans göstermesi gerektiğinin, hedefimizin her zaman en iyi olmak olduğunun altını çiziyor, projesi geçen tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor, danışman hocalarımıza ve emeği geçen yönetici ve idari personellerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Program, Rektör Prof. Dr. Köse’nin gençlere başarı belgelerini takdim etmesiyle son buldu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.