• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İzmir 19 °C

İhracatçıya DFİF Desteği 3 Kat Artarak 3 Milyon Liraya Yükseliyor

İhracatçıya DFİF Desteği 3 Kat Artarak 3 Milyon Liraya Yükseliyor
Son aylarda çevre ülkelerdeki istikrarsızlık, terör ve kurlardaki istikrarsızlıkla boğuşan ihracatçılara 2017 bütçesinden müjdeli haber geldi.

İHRACATÇIYA DFİF DESTEĞİ 3 KAT ARTARAK 3 MİLYON LİRAYA YÜKSELİYOR

Son aylarda çevre ülkelerdeki istikrarsızlık, terör ve kurlardaki istikrarsızlıkla boğuşan ihracatçılara 2017 bütçesinden müjdeli haber geldi. Mecliste görüşmeleri süren bütçede DFİF (Destekleme Fiyat İstikrar Fonu) desteğinin 3 kat artırılarak 850 bin TL’den 3 milyon TL’ye yükseltilmesi ihracatçılara rahat bir nefes aldıracak.

İhracatçı birliklerinin en önemli işlevlerinden birinin de özellikle KOBİ’lerin desteklenmesi, sektörel tanıtım faaliyetleri ile mevcut pazarların büyütülmesi ve yeni pazarlar yaratılması olduğunu belirten İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz bu kararı sevinçle karşıladıklarını söyledi. Akyüz, “DFİF desteğini; yurtdışı fuar organizasyonları, UR-GE çalışmaları, satın alma heyetleri organizasyonu, tanıtım merkezi kurulması, Turquality ve yurtdışı marka oluşturmada kullanıyoruz. Bunun 3 katına çıkması demek, rakiplerimiz karşısında 3 kat daha güçlü olmamız anlamını gelir” dedi.

Akyüz, DFİF desteğinin kısa sürede ihracata yansıyacağını ve 2023 hedeflerine ulaşmada destek olacağını söyleyerek bu desteğin sağlanmasına emeği geçen herkese Türk ihracatçıları adına teşekkür ettiklerini belirtti. /EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.