• BIST 10173.42
  • Altın 2447.597
  • Dolar 32.2702
  • Euro 34.934
  • İzmir 12 °C

İlçelerde Altyapı Seferberliği

İlçelerde Altyapı Seferberliği
Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde yatırım seferberliği başlattı.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde yatırım seferberliği başlattı. İlçelerin altyapısı ile ilgili oluşturdukları yol haritasının, acil çözüm bekleyen sorunlara müdahaleler noktasında büyük katkı sağladığını belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, 2017’deki yatırım planlamalarını, ağırlıklı olarak, ilçelerdeki altyapı projelerine ayırdıklarını vurguladı.

Bütünşehir Yasası’yla görev alanlarına giren 10 ilçenin biriken altyapı sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturabilmek için öz kaynaklarını harekete geçirmelerinin yanında, İller Bankası aracılığıyla uzun vadeli uygun geri ödemeli Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) yatırım kredileri de temin ettiklerini ifade eden Çetinavcı, “Kredi sözleşmesini önümüzdeki günlerde imzalayacağız. İmzanın ardından, ihale sürecinin tamamlanmasıyla sahaya ineceğiz. İlçelerimizin başta eskiyen, sağlıksız ve suda aşırı kayıp kaçaklara neden olan içme suyu hatlarını yenileyeceğiz. Kanalizasyon hatları, yağmur suyu kanalları ve arıtma tesisleri ile ilçelerimizi sağlıklı altyapıya kavuşturacağız. 1 milyar 585 milyon TL’lik 2017 bütçemizin büyük bölümünü ilçelerimizin altyapı ağlarını yenilemeye ve yeniden inşa etmeye ayırdık. 2017 ilçelerimizin şantiyeye döndüğü bir yıl olacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla gerçekleştirdikleri altyapı çalışmaları kapsamında sorumluluk alanlarına Bütünşehir Yasası’yla dahil olan 10 ilçede de sudaki kayıp kaçak oranlarını, Bursa merkezde olduğu gibi yüzde 23’ler seviyesine düşürmeye kararlı olduklarını dile getiren Çetinavcı, bununla birlikte çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere 40 milyon TL’lik sulama tesisleri kuracaklarını vurguladı.
Bursa’nın içme suyunun Doğancı ve Nilüfer barajlarından temin edildiğine dikkat çeken Çetinavcı, “Nilüfer ve Doğancı barajları 2022 yılına kadar Bursa’nın su ihtiyacına cevap verebilecek kapasiteye sahip bulunuyor. 2022’de Çınarcık Barajı’nın devreye girmesiyle Bursa’nın 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanmış olacak. Bu kapsamda Bursa’nın orta ve uzun vadede su sorunu bulunmuyor” dedi.

Barajlardaki doluluk oranının, barajlara hiç su girişi olmaması durumunda bile Mart 2017 sonuna kadar yetebilecek rezerve sahip olduğunu belirten Çetinavcı, son günlerde meydana gelen kar yağışının yer altı su rezervlerini beslediğini, karların erimesiyle birlikte barajlardaki doluluk oranının daha da artarak su ihtiyacının karşılanmasında olumlu bir tablo oluşturacağını vurguladı. Enerji yatırımlarına da değinen Çetinavcı, hidroelektrik santralleri, rüzgar enerji santralleri ve güneş enerjisi santralleri ile ihtiyaç duydukları enerjinin bir bölümünü üreterek, milli ekonomiye sağladıkları katkıyla önemli düzeyde enerji tasarrufunda bulunduklarını da sözlerine ekledi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.