• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 17 °C

Kanserden Korunmanın Yolu: Ruhen Rahatlamak

Kanserden Korunmanın Yolu: Ruhen Rahatlamak
Çiğli Belediyesi ve Cevdet İnci Eğitim Vakfı (İncivak) işbirliğinde düzenlenen seminerler kapsamında “Sağlıklı Birey Mutlu Aile” söyleşisi düzenlendi. Söyleşide Dr. Cüneyt Tuğrul, meme ve kolon kanserini ve korunma yollarını anlattı.

KANSERDEN KORUNMANIN YOLU: RUHEN RAHATLAMAK

Çiğli Belediyesi ve Cevdet İnci Eğitim Vakfı (İncivak) işbirliğinde düzenlenen seminerler kapsamında “Sağlıklı Birey Mutlu Aile” söyleşisi düzenlendi. Söyleşide Dr. Cüneyt Tuğrul, meme ve kolon kanserini ve korunma yollarını anlattı.

Çiğli Belediyesi ve İncivak tarafından belediye konferans salonunda düzenlenen “Sağlıklı Birey Mutlu Aile” söyleşisinde Dr. Cüneyt Tuğrul, meme ve kolon kanseri hakkında bilgi verdi ve korunma yollarını anlattı. Kanserden korunma yolunun tek başına sağlıklı beslenme olmadığını belirten Tuğrul, ruhen rahat olmanın kanseri önlemede etkili olduğunu söyledi. Çiğli Belediye başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan, vakıf yöneticileri ile çok sayıda kadının ilgi gösterdiği söyleşide konuşan Dr. Tuğrul, düzenli hayat ve stresten uzamak durmanın kanseri önlemede büyük rol oynadığını belirtti. Meme kanserinin kadınlarda görülen en yüksek orandaki kanser türü olduğuna dikkat çeken Tuğrul şöyle konuştu; “Ruhen ve bedenen iyi durumda olmak lazım. Eğer bu sağlanamazsa vücut yanlış hücre üretmeye başlar. Erken tanı ile kadınların yüzde 80’i meme kanserinden kurtuluyor. Sağlıklı beslenmek önemli. Gıdalardaki böcek zehirlerine dikkat etmek gerekiyor. Birde psikolojik olarak kendimizi iyi hissetmemiz lazım. Bizim ülkemizde meme
kanseri oranı diğer ülkelere göre daha düşük çünkü biz sohbet etmeyi, arkadaş ve dost muhabbetlerini seviyoruz böylece stresimizi atıyoruz.”

“KENDİNİ ÖNEMSE”

Dr. Tuğrul meme kanserinde risk grubunu ise şöyle belirtti; erken adet görmek, geç menopoza girmek, aşırı yağ ve kilo, geç doğum yapmak, doğum yapmamak, emzirmemek, ailede kanser hikayesi, alkol ve sigara kullanımı ve stres. Dr. Tuğrul, kanserden korunmanın yollarını ise şöyle sıraladı; hazır gıda tüketimine dikkat etmek, balık, çiğ sebze ve meyve yemek, yağı kısıtlamak, kiloyu kontrol altında tutmak, ruhu korumak, kendini önemsemek, spor yapmak ve meme kontrolü

Söyleşinin sonunda Başkan Hasan Arslan, verdiği bilgilerden dolayı Dr. Cüneyt Tuğrul’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

/ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.