• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 26 °C

Kınık Tdiosb’de Ar-Ge Merkezi Hayata Geçiyor

Kınık Tdiosb’de Ar-Ge Merkezi Hayata Geçiyor
Başkan Doğruer Kınık tdiosb ile ilgili tarım ve orman bakanı İbrahim Yumaklı’yı Hamza Dağ ve Eyüp Kadir İnan ile birlikte ziyarette bulundu.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’yı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Eyyüp Kadir İnan ve Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ile birlikte ziyaret ederek ilçede devam eden ve planlanan Kınık TDİOSB ile ilgili yatırımlara ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.  

Aynı zamanda “Türkiye’de tek, Dünyada ilk!” mottosuyla yola çıkan İzmir’in Kınık ilçesindeki TDİOSB, hedeflerini gerçekleştirmek üzere var gücüyle çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Türkiye’nin tohum, fide, tıbbi ve aromatik ürün ihtiyaçlarını karşılamanın yanında; ihtiyaç fazlası üretimin ihracatı ile ülke ekonomisine değer katmak, sertifikalı tohum üreticileri ile tohum bankasını geliştirerek iç piyasa ve ihracata katkı sağlamak, tıbbi ve aromatik bitki üretiminde bir kümelenme bölgesi oluşturmak ve bu alanda faaliyet gösteren firmalara ve yetiştiricilere yatırım ortamı oluşturmak, yöre halkına sosyo-ekonomik katkı sağlayacak modern tarım uygulamalarını geliştirmek ve istihdam -özellikle kadın istihdamı- sağlamak Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin başlıca hedefleri arasında bulunuyor.

İzmir Kınık TDİOSB alanında: firmaların belli standartlarda üretim yapma olanağı olması, sera parsellerinde üretim yapacak firmaların hemen yanı başında ihtiyacı olan hammadde ve ekipmanlar bulunmasından dolayı üretim maliyetleri düşmesi, TDİOSB alanında yatırım yapan firmaların üretimde tamamlayıcılık ilişkileri sayesinde kesintisiz üretim yapması, TDİOSB alanında alt yapı ve arazinin en uygun şartlarda yatırımcıya sunulması, ihtisas konusuna uygun yetişen iş gücü sayesinde kolaylıkla iş gücü temin edilebilmesi, ulaşım ve lojistik olarak en uygun bölgelerde kurularak firmaların taşıma maliyetlerinin düşmesi, TDİOSB alanındaki hizmetler ve pazarlama destekleri sayesinde ithalat ve ihracat ortamı oluşması; Kınık TDİOSB’nin bazı avantajları arasında yer almaktadır.

Tüm dünyada etkisi derinden hissedilen pandemi sürecinde tarımın hayati önemi bir kez daha ortaya çıkmış olup, tıbbi aromatik bitkilere ilgi hayli artmıştır. Çoğunlukla vahşi hasat ile toplanan tıbbi aromatik bitkiler çok az seviyede katma değer verilerek ihraç edilmekteyken; Kınık TDİOSB bu döngüyü kırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak isteyen yatırımcılara yatırım fırsatı sunuyor. 

KINIK TDİOSB’DE AR-GE MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR

Yerli tohum ve fide üretiminin arttırılması, kaliteli türlerin elde edilmesine yönelik ıslah ve AR-GE çalışmalarında; yerli ata tohumlarının tekrar hak ettiği yeri bulması hususunda çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

AR-GE çalışmaları kapsamında Kınık TDİOSB'de üretilecek olan kaliteli ve doğru türdeki tıbbi ve aromatik bitki tohum ve fideleri sözleşmeli bir şekilde üreticilere verilecek ve üreticiden gelen tıbbi ve aromatik bitkiler TDİOSB alanındaki sanayilerde işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülecek. Böylelikle üretime doğru tür ve çeşit kullanımı ile bir standardizasyon yakalanacak ve bu bitkilerden katma değeri yüksek ürünler elde edilecek. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.