• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 23 °C

MCBÜ Rektörü Engelli Personel İle Bir Araya Geldi

MCBÜ Rektörü Engelli Personel İle Bir Araya Geldi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle, üniversitede görev yapan engelli personelle bir araya geldi.

MCBÜ REKTÖRÜ ENGELLİ PERSONEL İLE BİR ARAYA GELDİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle, üniversitede görev yapan engelli personelle bir araya geldi.

2 Aralık’ta gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Çelebi, “Her Dünya Engelliler Günü’nde üniversitemizde görev yapan engelli personelimizle bir araya geliyoruz. Ancak keşke sıkıntıları, problemleri olan arkadaşlarımızla her zaman birlikte olabilsek ve özel olarak bu günlere ihtiyaç olmasa. Ancak biz üniversite olarak hakikaten, hem engelli personelimize hem engelli öğrencilerimize hem de hizmet sunduğumuz engelli kardeşlerimize karşı duyarlılığımızı yılın tamamına yaymaya çalışıyoruz. Sizleri senede bir kere hatırladığımızı zannetmeyin. Her zaman hatırlıyoruz, düşünüyoruz” dedi.

PROF. ÇELEBİ, “ÖNEMLİ OLAN İYİ İNSAN OLABİLMEYİ BAŞARABİLMEK.”

Engelli sözcüğünü de anlamakta zorlandığını ifade eden Prof. Çelebi, “Her insanın hayatında kendini ifade etmesi noktasında sahip olduğu bir potansiyel var. Bazılarında bu potansiyel fazla, bazılarında az. Kendini gerçekleştirme, ifade etme, hayatta istediklerini yapabilme, başarabilme noktasında her insanda belli ölçüde eksiklikler, kusurlar var. Aslolan sahip olduğumuz bu imkanı, bu potansiyeli sonuna kadar değerlendirebilmek, kullanabilmek ve kendimizi tam olarak ifade edebilmek” diye konuştu.

İnsanın önce kendisine, sonra diğer insanlara faydalı olması gerektiğinin altını çizen Çelebi, “Önemli olan iyi insan olabilmeyi başarabilmek. Bazı insanlar engelsiz gibi gözüküyor ama iyi insan olmayı başaramamış, aslında bu durum çok daha büyük bir engellilik durumu. İyi insan olmayı başaramamak veya kendisine verilmiş, bahşedilmiş olan yetenekleri değerlendirememek ciddi bir sorun. Sahip olduğumuz yetenekler veya engellilik durumu bizim elimizde olan şeyler değil. Önemli olan, hayata sıkı sıkıya tutunarak, faydalı bir insan olarak kendimizi ifade edebilmemiz. Tabii bunun için de  toplumun ve devletin bu imkanları sağlaması gerekiyor. Biz üniversitemizde bunları yapmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede üniversitemiz tanıtım CD’sini işaret dilinde hazırladık. Fiziki mekân, yani ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik noktasındaki eksikliklerimizi tamamlamak için ciddi gayretlerimiz var. Bazı sıkıntıların olduğunu biliyorum. İnşallah onları da en kısa zamanda tamamlayacağız. Bunun dışında engelli kardeşlerimiz için farkındalığı artırmak amacıyla yaptığımız etkinliklerimiz var. Ben burada tüm engelli derneklerini topladım. Hep birlikte konuştuk, tartıştık ve ortak projeler geliştirdik. Sekretaryasını yürüttüğümüz Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu’nun çalışmaları var. Üniversitemizde “Engelsiz Bilişim Sempozyumu” düzenledik.  Zihinsel engelli ve otizm grubundaki engelli kardeşlerimiz ile ilgili projemiz oldu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş’ün yürütücülüğünde hem engelli kardeşlerimiz, hem aileleri birlikte spor yapma imkânı buluyor.

EBES (ENGELSİZ BİLGİ ERİŞİM SERVİSİ) BAŞLIYOR

“Üniversite içinde engelli arkadaşlarımıza dönük bir birimimiz var. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş’ün sorumluluğunda ve Öğr. Gör. Özhan Kalaç koordinatörlüğünde güzel çalışmalar yapılıyor. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla üniversitemizde önemli bir adım daha atıldı. 3 Aralık 2016 tarihinden itibaren EBES (Engelsiz Bilgi Erişim Servisi) bünyesinde, Üniversitemiz Basımevi Müdürlüğünde basılan kitap, ders notu, dergi ve benzeri yayınlarımız dijital olarak engelli öğrenci ve personelimizin hizmetine sunuldu. Engelli öğrenci ve personelimiz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına başvurarak bu hizmetten yararlanabilecek. Sizleri seviyoruz, inşallah hayat sizin için daha güzel, daha kolay, daha mutlu hale gelir. Bu hayatı birlikte güzelleştirmek, birlikte daha mutlu hale getirmek için birbirimizi anlamak, değer vermek, birbirimizin yardımına koşmak, ilgi göstermek durumundayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bize bunu hatırlatıyor, kutlu olsun. Bu kapı sizlere her zaman açık” dedi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.