• BIST 10247.75
  • Altın 2396.514
  • Dolar 32.2224
  • Euro 34.6968
  • İzmir 18 °C

MCBÜ’de ‘Yeni Bir Türkiye Kuruluyor’ Konferansı

MCBÜ’de ‘Yeni Bir Türkiye Kuruluyor’ Konferansı
Tarihçi ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu, MCBÜ Genç Fikirler Topluluğunun davetlisi olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesine geldi.

MCBÜ’DE ‘YENİ BİR TÜRKİYE KURULUYOR’ KONFERANSI

Tarihçi ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu, MCBÜ Genç Fikirler Topluluğunun davetlisi olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesine geldi. Bahadıroğlu, MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Yeni bir Türkiye kuruluyor” konulu konferansı ile öğrencilerle buluştu.

Konferansa öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. “Tarihi Sevdiren Adam” Yavuz Bahadıroğlu konferansında, 19. yüzyıldan günümüze kadar, Batı’nın Osmanlı ve Türkiye üzerindeki planlarını ve darbelere varıncaya kadar yaptıklarını örneklerle anlattı.

Batı’nın, Osmanlı Devleti’ni yıkma planlarının 1850’lerde başladığını, İslâm dünyasının temsilcisi ve hâmisi olan Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla İslâm dünyasının hâkim olduğu coğrafyayı ele geçirdiklerini, imâmesi kopan tespih tanelerinin dağılması gibi Osmanlıyı I. Dünya Savaşı ile parçaladıklarını ve parçaladıkları yerleri kendi hâkimiyetlerine aldıklarını söyledi.

Churchill’in “Kömür bitti, şimdi petrol devri, o da Müslümanların, Osmanlı’nın elinde” sözlerini naklederek, yapılan her iki Dünya Savaşı’nın da sömürgeci devletlerin petrolü sömürme savaşı olduğunu; günümüzdeki Libya, Suriye, Irak’ta olanların da Batı’nın petrole hakim olma ve Orta Doğu’yu kontrolleri altında tutma savaşı olduğunu anlattı.

I. Dünya Savaşı’nda 2 haritanın savaştığını, birincisinin Batingham’da çizilen Osmanlı’nın elindeki petrol bölgelerinin haritası; diğerinin de II. Abdülhamid’in çizdirdiği Osmanlı Petrol Bölgeleri Haritası olduğunu söyledi.

I. Dünya Savaşı sonunda; Batı Trakya, Yunan Adaları, Kerkük ve Musul’un Misak-i Milli sınırları içinde olduğu halde, buraların Lozan’da kaybedildiğini, 4,5 milyon kilometre kare ile girilen savaştan 780 bin kilometre kare ile çıkıldığını, bunun büyük bir kayıp olduğunu anlattı. Padişah özel mülkiyetinde olan Savaş Hukukunda dahi, özel mülkiyete dokunulmadığı halde, İngiliz işgali altındaki Musul petrol bölgelerinin İngilizlerin siyasi oyunuyla Lozan’dan sonra 1926’da Ankara Anlaşması’yla elden çıkarıldığını dile getirdi.

Konferansın ardından MCBÜ Genç Fikirler Topluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yücel Koçyiğit, Yavuz Bahadıroğlu’na verdiği konferanstan dolayı teşekkür ederek, kendisine topluluğun hediyesini takdim etti. Bahadıroğlu konferansın ardından kitaplarını imzalayarak, öğrencilerle sohbet etti./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.