• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İzmir 7 °C

Zehir Solumak İstemiyoruz

Zehir Solumak İstemiyoruz
Yukarı Şehit Kemal Mahallesi, Akçakise Mevkiinde yapılması planlanan "Endüstriyel Atık Bertaraf Tesisi ve Cüruf Döküm Alanı"na karşı bölge halkı ve Aliağa Demokrasi Platformu basın açıklaması yaparak tepki gösterdiler.

Yukarı Şehit Kemal Mahallesi, Akçakise Mevkiinde yapılması planlanan "Endüstriyel Atık Bertaraf Tesisi ve Cüruf Döküm Alanı"na karşı bölge halkı ve Aliağa Demokrasi Platformu basın açıklaması yaparak tepki gösterdiler.Demokrasi Meydanı'nda planlanan basın açıklaması hava muhalefeti nedeniyle Emekli Sen'de yapıldı.

BU TESİSLERE MÜSADE ETMEYECEĞİZ

Yapılacak olan tesislere köylülerin itirazlarına ilişkin toplanan imzaların Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na ve Bölge İdare Mahkemesinde devam eden davaya sunulacağı belirtilen açıklamada: "Bizler yöre halkı olarak meralarımızın, su kaynaklarımızın, zeytinliklerimizin, bal ormanımızın bulunduğu 5 köyün tam ortasında bulunan bizim için olmazsa olmaz öneme sahip bu bölgenin zehir bölgesi olmasına izin vermeyeceğiz! Kendi zehrimiz yetmiyormuş gibi 7 ilin zehrininde bölgemize taşınmasına müsade etmeyeceğiz.

Bizlerin hayatını, bitkilerin, canlıların, doğanın dengesini hiçe sayarak dağlarımıza tehlikeli atık dökecekler, ovalarımız zehirli atıklarla doluyken şimdide gözlerini dağlarımıza diktiler. Bizleri zehirlerle abluka altına alarak  canlı canlı mezarımızı kazmaktan çekinmeyen, gözünü kar hırsı para hırsı bürümüş bu firmaları birlikte durduracağımızdan eminiz.

Bizleri öldürerek para kazanmayı kendilerinde hak gören patronlar; sırça köşklerinde, en doğal ortamda, en doğal yiyeceklerle temiz bir çevrede yaşamak isterken bizlere zehir solutacaklar. Kendi ata topraklarımızda bizleri yavaş yavaş öldürecekler. Köylerimizdeki kanser vakaları ortadayken bu zehir tesislerine izin vermeyeceğimizi buradan bir kez daha haykırmak istiyorum. Zehir yüklü geminizi nasıl ki İlçemize, Ülkemize sokturmadık, bu zehir saçan  tesislerinde kurulmasına müsade etmeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

KARARLI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Aliağa Halkı ve ALÇEP olarak başladıkları mücadeleyi sürdürmede karalı olduğunun altı çizilen açıklamada: "Bizlerin tüm itirazlarına rağmen  Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı, yaşam hakkımızı hiçe sayarak  bu tesisler için “ÇED” olumlu raporu vermiştir. Bizleri dinlemeden, hassasiyetlerimizi dikkate almadan verilen bu kararı tanımamız mümkün değildir.

Hukuksuz olduğuna inandığımız bu karara itirazımızdaki ısrarımızı 12 köy ve mahalle muhtarının bizzat itirazcı olduğu 50 ye yakın yöre halkı cevre örgütleri ile birlikte yargıya taşıyarak gösterdik.

Bizler cüruf’un tehlikeli atık olduğunu ve firmaların bunu geri dönüştürmeyle uğraşmayacağını çok iyi biliyoruz. Eğer bizi ikna etmek istiyorlarsa, onlara güvenmemizi bekliyorlarsa, Foça Ilıpınar Mevkiinde yıllardır döktükleri atıklardan oluşan CÜRUF dağlarını dönüştürsünler o meşhur ekonomilerine kazandırsınlar. Bizim artık boş laflara karnımız tok.

Buradan her zaman yanımızda olan dava sürecini hiç bir şey talep etmeden üstlenen “EGEÇEP” başta olmak üzere tüm çevre dostlarına şükran ve sevgilerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.