• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C

ANKAmall Meme Kanserine Dikkat Çekti

ANKAmall Meme Kanserine Dikkat Çekti
Anne, kadın ve çocuk sağlığı konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen ANKAmall düzenlenen etkinliklerle geniş bir kitleye ulaşan bilgilendirme çalışmalarına ev sahipliği yaptı.

ANKAMALL MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Anne, kadın ve çocuk sağlığı konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen ANKAmall düzenlenen etkinliklerle geniş bir kitleye ulaşan bilgilendirme çalışmalarına ev sahipliği yaptı.

Hemen her konuda gerçekleştirdiği etkinlikleri yoğun ilgi gören ANKAmall bu kez meme kanserine dikkat çekti. Onkoloji Hemşireleri Derneği’nce kurulan stand ziyaretçileri hastalık, korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdi.

Onkoloji Hemşireleri Derneği'nin organize ettiği Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği'nde kadınlara meme kanserine karşı nasıl tedbir almaları gerektiği, erken teşhisin önemi ve meme muayenesi hakkında bilgiler verildi. Ziyaretçilerle yakından ilgilenen ve detaylı bilgi veren Dernek temsilcisi Neşe Dursun Sarı şunları söyledi:

"Meme kanserinde farkındalık yaratmak için eğitimler planlıyoruz. Ekim ayı dünya ve Türkiye'de meme kanseri farkındalık ayı olarak kabul ediliyor. Meme kanseri kadınlar arasında en sık görülen kanser türüdür ve ülkemizde her 8 kadından 1'i meme kanserine yakalanmaktadır. Onkoloji Hemşireleri Derneği Meme Kanseri Çalışma Alt grubu olarak meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmeye ve meme muayenesi hakkında kadınlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Gösterilen duyarlı davranışı ve geniş bir kitleye ulaşmamızı sağlamasından dolayı ANKAmall'a çok teşekkür ediyoruz. Unutulmasın ki erken teşhis hayat kurtarır."

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ...

Sağlık etkinlikleri kapsamında dikkat çeken bir diğer organizasyon da Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin organize ettiği anne sütü emzirme etkinliği oldu. Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Filiz Bozdeveci yaptığı açıklamada anne sütünün çocuklar için öneminin büyük olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi:

"Etkinlikteki amacımız anne sütünün önemini toplumumuza anlatmak. Özellikle bebeklerimiz için en iyi besin anne sütü. Geniş kitlelere ulaşmak önemli, bu sebeple etkinliği burada yapmayı istedik. Tanıtımların yanı sıra anne sütü üzerine eğitimler de gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımız büyük ilgi gösteriyor. Bu bizi çok mutlu ediyor çünkü ne kadar çok kişiye anlatırsak o kadar bilinçlenme sağlamış oluyoruz. Ayrıca bilgi almak isteyen anne adaylarımıza da yardımcı oluyoruz."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.