• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 20 °C

Bergama Belediyesi Ttı İzmir Fuarı’nda

Bergama Belediyesi Ttı İzmir Fuarı’nda
Ulusal ve uluslararası turizm aktörlerinin büyük ilgi gösterdiği TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde Bergama Belediyesi de yer aldı.

Ulusal ve uluslararası turizm aktörlerinin büyük ilgi gösterdiği TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde Bergama Belediyesi de yer aldı. Dünyada birçok ülkenin ve Türkiye’nin dört bir yanından kentlerin katıldığı, kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerin yanında gastronomi zenginliklerinin de tanıtıldığı fuar Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayelerinde yapılıyor.
İnsanlığın tarih boyunca yaşam alanı olarak seçtiği Bergama, farklı kültür ve anlayışlara kucak açarak ilim, bilim ve kültür alanlarında insanlığa ışık tutan eşsiz eserler üretmiş, nice ilim insanları yetiştirmiş ve benzersiz yapılar inşa etmiş bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren fuar da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Bergama Belediyesi de bulunuyor. A Hol C-110 standında bulunan Bergama Belediyesi kentin ulusal ve uluslararası tanıtımı için çalışıyor. 

HAKAN KOŞTU; BERGAMA, İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI
İzmir’in ilk Millet Bahçesi, Selinos Antik Kanal Projesi, Üç Kemer, Tabakhane ve Eski Çırçır Fabrikası restorasyonlarıyla Bergama’nın tarihini gün yüzüne çıkartan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; Kadim kent Bergama’mızın tarihini tekrardan ortaya çıkardık. Yıkılmış, bakımsız kalan tüm tarihi yapılarımızı restorasyon çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartıyor, turistlerin şehrimizde geçirdiği günleri artırmaya çalışıyoruz. Selinos Antik Kanal Projemiz, Tabakhane, Eski Çırçır Fabrikası ve Eski Emniyet Müdürlüğü Binası restorasyonlarıyla her bir karışı tarih kokan Bergama’mızda geçmişe sahip çıkıyoruz. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’ne gelerek Bergama’mızı her alanda tanıtıyor, şehrimizin kalkınması için uğraşıyoruz. Geleceğe taşımak için canla başla çalıştığımız Bergama’mız yüzyıllardır medeniyetin kalesi konumunda ve bereketli topraklarıyla ülkemizin ve dünyanın tarımından, giyimine katkıda bulunuyor. Eşsiz lezzetiyle Bergama Zeytinyağı, dünyaca ünlü Çam Fıstığı ve dünyanın en kaliteli üç pamuğundan birine sahip olmanın dışında Karanfilli Leblebi, Bergama Tulum Peyniri, Çığırtma Yemeği ve Nohutlu Börek gibi birbirinden özel tariflerle Ege mutfağının muhteşem yemekleri şehrimizde bulunuyor. Tarihi ve kültürü kadar, ilmek ilmek örülen Bergama Halısı ile ünlü kent Bergama’mıza gelen ziyaretçilerimiz tarihin kalbinde zaman yolculuğu yaparak, UNESCO Dünya Mirası coğrafyamızda Hellenistik dönemin zirvesi Akropol’ü, Batı Anadolu’nun en önemli sağlık merkezi Asklepion’u ve antik çağın en büyük tapınağı Kızıl Avlu’yu ziyaret edebiliyor. Uygulamasını yaptığımız projelerle turizm potansiyelini artırarak Bergama’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsanlığın ortak mirası Bergama’mıza herkesi bekliyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.