• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 25 °C

Menemen ve Foça’da 270 milyon liralık içme suyu yatırımı

Menemen ve Foça’da 270 milyon liralık içme suyu yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tüm kente kesintisiz içme suyu hizmeti sağlamak amacıyla bir çok ilçede ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yeniliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tüm kente kesintisiz içme suyu hizmeti sağlamak amacıyla bir çok ilçede ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yeniliyor. Bu kapsamda Menemen’de Seyrek, Villakent, Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça’da Ilıpınar Mahallesi’nde içme suyu hattı yenileme çalışmaları 270 milyon liralık yatırımla yürütülüyor. 

İZSU Genel Müdürlüğü, kentin dört bir yanında ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yeniliyor. Bu kapsamda Menemen’in Seyrek, Villakent, Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça’nın Ilıpınar Mahallesi’ndeki çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. Menemen ilçesinin Seyrek ve Villakent mahallelerinde 15 kilometresi iletim ve terfi hattı olmak üzere, toplam 75 kilometre içme suyu hattı çalışması yapan İZSU ekipleri, yine Menemen ilçesinin Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Mahallesi’nde yaklaşık 110 kilometrelik içme suyu hattı imalatını gerçekleştiriyor. İZSU’nun çalışmaları sayesinde, su kayıp kaçak oranının da asgari seviyelere inmesi hedefleniyor. 

Yaklaşık 32 kilometrelik hat tamamlandı 
Menemen ilçesinin Seyrek ve Villakent mahallelerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Begüm Çakmak, “Menemen ilçesi Seyrek ve Villakent mahallelerindeki içme suyu hatlarımızın ekonomik ömrünü tamamlamış olması nedeniyle su kayıp-kaçak oranında artış söz konusuydu. Bu sebeple, İZSU Genel Müdürlüğü olarak, bölgemizde içme suyu hatlarımızı yenileme çalışması başlattık. İşimiz kapsamında, 17 kilometresi Seyrek’te, 43 kilometresi Villakent’te, 15 kilometresi de iletim ve terfi hattı olmak üzere, toplam 75 kilometrelik dev bir hat imal ediyoruz. Seyrek’te 17 kilometrelik hattımız ve aynı zamanda 15 kilometrelik iletim hattımız tamamlandı. Bölge sakinlerine sağlıklı ve kesintisiz su sağlamak amacıyla çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek” dedi. 

110 kilometrelik içme suyu yatırımı 
Menemen Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça Ilıpınar Mahallesi’nde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren İnşaat Teknikeri Hüseyin Güneş de “İZSU Genel Müdürlüğü olarak Menemen ilçesi Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Mahallesi’nde mevcut içme suyu şebeke hattında yenileme çalışması yapıyoruz. Yaklaşık 110 kilometrelik bir imalatımız söz konusu. Buradaki çalışmalarımız, ekonomik ömrünü tamamlamış eski şebeke hatlarının yenilenmesi, buna bağlı olarak gelişen arızaların giderilmesi ve de su kayıp kaçak oranının asgari seviyeye indirilmesini hedefliyor. Vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti vermek için yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.