• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 28 °C

Patates Yemekleri Yarışmasının Birincisi Ödemiş Efesi

Patates Yemekleri Yarışmasının Birincisi Ödemiş Efesi
Ödemiş Belediyesi, kentin en önemli ürünü olan patatesin tanıtımını yapmak ve hanımlar arasındaki dayanışmayı sağlamak amacıyla Patates Yemekleri Yarışması düzenledi.

PATATES YEMEKLERİ YARIŞMASININ BİRİNCİSİ ÖDEMİŞ EFESİ
 
Ödemiş Belediyesi, kentin en önemli ürünü olan patatesin tanıtımını yapmak ve hanımlar arasındaki dayanışmayı sağlamak amacıyla Patates Yemekleri Yarışması düzenledi. Yarışmanın birincisi Ödemiş Efesi adlı yemek oldu.

Ödemiş Belediyesi ilçenin kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Patates Yemekleri Yarışması düzenledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen yemek yarışmasında 15 hanım yarıştı. Yarışmada, patatesin ana malzeme olarak yapıldığı yemekler yarıştı.

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı konuşmada; “Patates, Ödemiş’in en önemli ürünü. Kalitesi ve lezzetiyle Ödemiş patatesini artık marka haline geldi. Üreticimize destek olmak için her zaman onların yanındayız. Hünerli hanımlarımızın patates yemekleriyle, patatesin farklı olarak nerelerde kullanılabileceğini hep birlikte görüyoruz” dedi.

Yarışmanın jürisi; Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Özlem Katırcı, Ahrandı Aile Gazinosu Sorumlusu Asuman Arıkan, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Nasuh Gündoğan, Şehnaz Yiğit, Neşecan Ersan ve İlçe Tarım Gıda Mühendisi Aslı Çakmak Demir’den oluştu.

Yarışma birinci “Ödemiş Efesi” adlı yemeği ile Gülşah Yetiştiren, ikinci “Patates Salatası” ile Nesrin Şahan ve üçüncü ise “Patates Oturtma” yemeği ile Nazlı Kımıl oldu.  Birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altının verildiği yarışmada ödülleri Belediye Başkanı Mahmut Badem’in eşi Nevin Badem, Meclis Üyesi İpek Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özbudak tarafından verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.