• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 28 °C

Türk Kızılay İzmir Kadın ve LİYAKAT el ele büyüyecek

Türk Kızılay İzmir Kadın ve LİYAKAT el ele büyüyecek
Türk Kızılay Kadın İzmir ve Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), Cumhuriyet’in 100. yılında 100 kadın girişimci ile el ele büyüyecek.

 Türk Kızılay Kadın İzmir ve Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), Cumhuriyet’in 100. yılında 100 kadın girişimci ile el ele büyüyecek.
 
“El Ele Büyüyoruz” projesi kapsamında 100 Kadına Girişimcilik, Hukuk , Finans , İnsan Kaynakları Yönetimi , Marka , Pazarlama , Satış , E- ticaret Süreçleri ve Sosyal Medya kullanımı ile ilgili eğitimler verilecek. Türk Kızılayı’nın İzmir Şubesi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Türk Kızılay Kadın İzmir Başkanı Gonca Aslan, bu proje ile kadın girişimcilerin sosyal ve ekonomik konumunu güçlendirmeyi ve onları alanlarında yüreklendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
 
İYİLİKTE KADIN HAREKETİ
Bu hedef doğrultusunda projeye destek veren her iki kurum yönetimine de teşekkür eden Aslan “Bugün 155 yıllık tarih ile kuşakları ve insanları birbirine bağlayan, mağdura ve mazluma nefes olan Türk Kızılayı’nın İzmir Şubesi’nde Kızılay İzmir Kadın olarak Liyakat Derneği ile ‘İyilikte Kadın Hareketi’ni pekiştirmek ve güçlendirmek için bir araya geldik. Kadın temsili ve girişimciliği ile daha da güçlenen bir Türkiye de sonsuza kadar el ele yürüyerek büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.
 
GÜÇ BİRLİĞİ
Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış da LİYAKAT Derneği ile beraber atılacak bu güzel adım ile Cumhuriyet’in 100. yılında kadınların hayatında dokunacak güzel proje gerçekleştirecek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Bu iki kurumun güç birliği ile çok daha güzel işler başaracağımıza olan inancım tam. Projemizin destekçisi olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
 
“GÜÇLÜ BİR GELECEK KURACAĞIZ”

Projenin öncelikle dezavantajlı kadınlara ve halihazırda girişimci, kendini geliştirmek isteyen kadınlara fayda sağlamasını dileyen LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi ise “Kurulduğumuz yıldan bu yana İzmir girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için başta kadınlar olmak üzere, gençlerin ve çocukların girişimcilik potansiyellerini artırmayı amaçlayan projeler gerçekleştirdik” dedi. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kadının sosyal, ekonomik ve siyasal konumunu iyileştirici uygulamaların başladığına dikkat çeken Eskinazi “Cumhuriyetin ilanı ile kadınların sosyal statülerinde, önceki dönemlerle karşılaştırılamayacak büyüklükte farklılıklar oldu. Biz de Türk Kızılay Kadın İzmir ile birlikte Cumhuriyet’in 100. yılında ekonomide kadın gücünü artırma, eğitimden istihdama kadına güçlü bir gelecek sunma, kadınların görünür olduğu bir toplum oluşturma hedefiyle el ele verdik” diye konuştu.
 
“EĞİTİM GÜÇLENSİN, KADINLAR ÜRETSİN”

LİYAKAT Derneği ve Türk Kızılay Kadın İzmir Şube iş birliğinde gerçekleşecek proje kapsamında başarmış, girişimci kadınlarımızın üretkenliğini teşvik ederek girişimcilik faaliyetlerini geliştirmelerine imkan sağlayacaklarını vurgulayan Eskinazi “Eğitim güçlensin, kadınlarımız üretsin diye bu yola çıktık. Emeklerini kazanca çevirmelerinde onlara destek olarak, kadın istihdamını artırmayı hedefliyoruz. Türk kadınlarının ne kadar azimli, ne kadar çalışkan, ne kadar üretken olduğunu göreceğiz, el ele büyüyeceğiz. Kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve arttırılmasını destekleyen, bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.